Düzenli tüketildiğinde vücudu tıkır tıkır işleten meyve açıklandı. Murt adıyla da bilinen mersin meyvesinin faydaları duyanları şaşkınlığa uğratıyor.

Akdeniz ikliminin say say bitmeyen yararıyla yıldız meyvesi, birçokları tarafından seviliyor. Ancak herkes faydasını bilmiyor. Oysa herkes bu meyveyi bilmeli. Mayhoş tadıyla merak uyandırıyor.

Hambeles Faydalari 3 One Cikan

Murt, mersin ya da hambeles adıyla bilinen meyvenin en dikkat çeken özelliği damar sağlığını korumasıdır. Boyu en fazla 5 metreye ulaşan bitkinin meyveleri kadar yaprakları da oldukça sağlıklı kabul ediliyor. Peki, bu eşsiz meyvenin saymakla bitmeyecek kadar çok olan hangi faydaları var?

ANTİSEPTİK ÖZELLİKLERİ BULUNUYOR

Mersin meyvesi ya da murt meyvesi, antiseptik olması sebebiyle vücudu mikroplardan korumada etkilidir. Aynı zamanda doğal bir balgam söktürücü olması sebebiyle geçmeyen öksürüğü kısa sürede yok edebilir.

İltihap azaltıcı olarak da bilinir ve hızlı iyileşme sürecine girmek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir meyvedir. Ayrıca egzama gibi durumlarda etkili olmasının yanı sıra yaprakları demlenerek cilde sürülebilir ve aknelerde hızlı iyileşme yakalanır.

Hambeles Faydalari 2

EN ÖNEMLİ GÜCÜ DAMARLARA İYİ GELMESİ

Mut meyvesi, damarların dostudur. Düzenli ve kararında tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarının riskini büyük ölçüde azaltır. Sağlıklı damarlar için önemli meyvelerdendir.

Damar sağlığını desteklemesi, varis problemine yatkın kişiler için önemli bir özelliktir. Varis sorununu azaltarak sağlıklı damarlara sahip olmanızı sağlar. Bu yüzden varis sorunu olanların tüketmesi gerekir.

Hambeles Faydalari 1

MİDE VE SİNDİRİM SİSTEMİ DESTEKÇİSİ

Mersin, mideyi rahatlatmada etkili yiyecekler arasında gösterilir. Bulantı ve kusma sorunlarının önüne geçerek rahatlatır. Sindirim sistemini desteklemesinin yanı sıra iştahı açar. Kilo probleminiz varsa bu detayı gözden kaçırmamanız önemli olabilir.

0Eee38Dc 039F 46D7 9970 9A0955D4785D

KOLESTEROL VE ŞEKER HASTALIĞI OLANLARA ÖNERİLİR

Kolesterol ve şekeri dengeleyen mersin, sağlıklı bir atıştırmalık isteyenlerin karşısına çıkıyor. Ancak, tüketirken aşırıya kaçmamak gerekiyor. Bu sebeple doktorunuza danışmanız gerekebilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ