Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ruhsatları "kişisel gelişim kursu" olarak alınmış ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırladığı iddia edilen kursların kapatılması için 81 ilin valiliklerine yazı gönderdi.

D20Haber Denizli Meb Personel Alimi Hbr 800X500Kurs Mebgovtr 1967305

Amaca Uygun Olmayan Kurslar Denetlenecek

MEB, bu kursların amacı dışında faaliyet gösterdiğini belirterek, konuyla ilgili yapılan şikayetler üzerine denetim ve yaptırım işlemlerinin başlatılacağını duyurdu. Yazıda, “Özel öğretim kursları”, “sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri” ve “çeşitli kurslar” kapsamındaki faaliyetlerin yasal çerçevede yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Lk Xwz Y Mpuk O U1 R X X Bf A

Kurum Açma İznini İhlal Edenlere Cezai İşlem

Kursların, yasal izinlerini amacına uygun kullanmadıkları tespit edilirse iş yeri açma ve çalışma ruhsatları iptal edilecek. Bu yıl içinde yapılan bilgilendirmeler doğrultusunda, kurumsal dönüşüm şartlarını yerine getirmeyen kurslara gerekli yaptırımlar uygulanacak.

9 C U Wec H Q60 O A48116A Nm0W

Eğitimde Standartlar Yükseltiliyor

2024 güncel sunta fiyatları ne kadar? Sunta fiyat listesi... 2024 güncel sunta fiyatları ne kadar? Sunta fiyat listesi...

MEB’in bu adımı, eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin gerçek ihtiyaçlarına uygun eğitim almalarını sağlamak amacıyla atılmış bir adım olarak değerlendiriliyor. Öğrencilerin doğru bir eğitim sürecinden geçmesi için gerekli denetimlerin yapılması bekleniyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar