Aydın'a diplomasını almak üzere giden 25 yaşındaki öğretmen adayı Melike Esen, geçirdiği trafik kazası sonrası 13 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Genç öğretmenin beyin ölümü gerçekleşti ve ailesi, onun anısını yaşatmak için organ bağışı kararı aldı. Böylece Melike'nin organları, dört farklı hastaya umut oldu.

Melike Öğretmenin Son Dersi Organ Bağışıyla 4 Hayat Kurtuldu-1

Kaza, 4 Eylül akşamı Nazilli ilçesinde meydana geldi. Melike Esen'in kullandığı otomobil, A.G. yönetimindeki bir kamyonetle çarpıştı. Olayın ardından itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan Melike, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, tedavi sürecinde beyin ölümü gerçekleşti.

Melike Öğretmenin Son Dersi Organ Bağışıyla 4 Hayat Kurtuldu-2

Melike'nin ailesi, onun yaşamı boyunca insanlara yardım etmeyi sevdiğini belirterek organ bağışında bulunma kararı aldı. Genç öğretmenin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, Antalya, İzmir ve Aydın’daki hastalara nakledildi. Melike, Manavgat Kavaklı Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Belediye Başkanına Hapis ve Siyasi Yasak Kararı Belediye Başkanına Hapis ve Siyasi Yasak Kararı

Melike Öğretmenin Son Dersi Organ Bağışıyla 4 Hayat Kurtuldu

Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı Kaza Yapan Kadın Sürücü Şoka Girdi, Kapıyı Açmakta Zorlandı

Ağabeyi Selim Cihan Seven, “Kardeşim yaşamayı ve insanları çok severdi. Organlarının başkalarında yaşayacağını düşünerek tereddüt etmeden bağışladık. Bu sayede başka hayatların kurtulmasına vesile olduk,” dedi. Selim, tüm insanları organ bağışında bulunmaya davet etti.

Tır ile kapı arasına sıkışan güvenlik görevlisi öldü Tır ile kapı arasına sıkışan güvenlik görevlisi öldü

Melike Esen, Manavgat'ta özel bir dershanede Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev almayı hayal ediyordu. Ancak bu trajik olay, onun iyiliğinin başkalarına hayat vermesiyle son buldu.

Güncel Haberler İçin Telegram Kanalımıza Katılın! Güncel Haberler İçin Telegram Kanalımıza Katılın!

Kaynak: IHA