Toplu sözleşme ikramiyesi hakkının yasal düzenlemeye alınmasıyla birlikte, 2 milyondan fazla memura ek ödeme yapılacak. 

Toplu Sözleşme İkramiyesi Nedir?

Kamu görevlilerinin önemli kazanımlarından biri olan toplu sözleşme ikramiyesi, daha önce CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasıyla iptal edilmişti. Ancak, Meclis'te kabul edilen yeni madde ile bu hak, yasal düzenleme kapsamına alındı. Böylece, sendikalı memurlar bu ikramiyeden faydalanma hakkına kavuştu.

Kira Sözleşmesi Yaparken Dikkat: Oda Kiralayan Öğrenciler İçin Hayati Detaylar Kira Sözleşmesi Yaparken Dikkat: Oda Kiralayan Öğrenciler İçin Hayati Detaylar

Her Ay Ek Ödeme Alacaklar

Yapılan düzenleme ile birlikte, sendikalı memurlar her ay 641 lira 81 kuruş toplu sözleşme ikramiyesi alacak. Bu ek ödeme, sendikalı tüm memurlar için geçerli olacak ve düzenlemenin sendikal örgütlenmeye de katkı sağlaması bekleniyor.

Yüzde 2’lik Baraj Kaldırıldı

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, bu düzenlemenin, bulunduğu hizmet kolunda yüzde 2 barajını aşan sendika üyelerine yönelik olduğunu belirtti. Yapılan değişiklikle birlikte, daha önce koyulan yüzde 2’lik baraj kaldırıldı ve sendikalı olan, maaşından sendika kesintisi yapılan tüm memurlar bu ikramiyeden yararlanabilecek.

Yeni Yılda Maaş Artışları Ne Olacak?

Öte yandan, Merkez Bankası'nın yılın üçüncü enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon tahminleri de açıklandı. Yüzde 38 olarak hesaplanan enflasyon tahminiyle birlikte, memurların ve emekli memurların zam oranları %6.62 olarak öngörülüyor. Eğer enflasyon oranı yüzde 42’ye çıkarsa, bu durumda memurlar ve emekli memurlar için zam oranı %9.70'e ulaşabilir.

Editör: Evrim Tuna Şahin