Merkez Bankası, Ekim ayı faiz kararını açıkladı ve politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı.

TCMB, bu kararla birlikte, politika faizini 7. kez yüzde 50'de sabit bıraktı. En son mart ayında yapılan toplantıda da faiz oranı bu seviyeye çıkarılmıştı. Ekonomistler, Ekim ayında da faiz oranının sabit kalmasını bekliyordu.

Sahte Para Nasil Anlasilir Dolar Ve Turk Lirasinda Sahte Para Kontrolu 100 Tl 200 Tl 50 Tl H340703 9Ce53

Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu, faiz oranının sabit tutulmasına dair yaptığı açıklamada, Eylül ayındaki enflasyon eğiliminin bir miktar yükseldiğini belirtti. Üçüncü çeyreğe ilişkin verilerin, iç talebin yavaşladığını ve enflasyondaki düşüşü destekleyici seviyelere yaklaştığını gösterdiğini vurguladı.

Kurul, "Enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk unsuru olmaya devam ettiğini" kaydetti. Para politikasındaki kararlı duruşun, Türk lirasında reel değerlenme ve enflasyon beklentilerinde düzelme sağlayacağını ifade etti.

Iban Para4

Savunma sanayi için kesinti teklifi: İtirazlar üzerine geri çekildi Savunma sanayi için kesinti teklifi: İtirazlar üzerine geri çekildi

Merkez Bankası, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası uygulamaya devam edeceğini duyurdu. Ayrıca, kredi ve mevduat piyasalarında öngörülemeyen gelişmeler olması durumunda makroihtiyati adımlar atılacağına dikkat çekti.

66Cedaf3601C04688Fba0Cd8

Kurul, faiz kararlarını veri odaklı ve şeffaf bir şekilde alacağını belirtti. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti ise beş iş günü içinde yayımlanacak.

Ekim ayı faiz kararı, piyasalarda ve ekonomi çevrelerinde dikkatle izlenirken, TCMB'nin enflasyonla mücadelesi ve para politikası uygulamaları ön planda olmaya devam ediyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay