Piyasada ekonomik dalgalanmalar oluştuğundan vatandaşların alım güçleri her geçen gün azalmaktadır. Vatandaşlar ise artan bu enflasyon karşısında aile ekonomilerine karşı çözümler bulmaya çalışıyor. Bir kısım vatandaşlar bu enflasyon karşısında ek iş yapmak gibi çözümler arasalarda, bir kısım vatandaşların ise uygun kredi fırsatlarını yakalamak umuduyla bankaların internet sitelerini her gün kontrol ettiklerini ifade ediyorlar. Vatandaşlara kötü haber geldi. 2002 yılından sonra en yüksek faiz oranları var.
Dünya gazetesinden Naki Bakır, bu durumla alakalı değerlendirmelerde bulundu.
İhtiyaç kredileri yüzde 61,33 seviyelerine dayandı:
Dünya gazetesinden Naki Bakır, bu durumla alakalı şöyle konuştu:
Tüketici kredisi faizleri seçimden bu yana yaşanan hızlı yükselişi süreci sonunda ekim ayında 21 yıl önceki düzeylerini gördükten sonra dalgalı bir seyirle kısmen gerilerken, son hafta yeniden yükseldi. Hacim olarak en büyük bölümü oluşturan “ihtiyaç” kredilerinin, seçim öncesi 12 Mayıs’ta yüzde 34,19 düzeyinde bulunan ağırlıklı ortalama faiz, izleyen dönemdeki artış sürecinde 20 Ekim itibarıyla yüzde 61,33’e kadar çıktı. Böylece ihtiyaç kredisi faizi yüzde 61,94 düzeyinde bulunduğu 22 Mart 2002’den sonraki dönemin en yüksek düzeyini görmüş oldu. 27 Ekim’de yüzde 59,90’a gerileyen söz konusu faiz oranı, 3 Kasım’da yeniden artarak yüzde 60,21 oldu. İhtiyaç kredisi ağırlıklı ortalama faizinde 2002’den bu yana olan dönemin en düşük düzeyi ise yüzde 8,27 ile pandemi sürecinde kamu bankalarının sembolik faizle kredi kullandırmasının da etkisiyle 24 Nisan 2020’de görülmüştü."
Ekonomideki bu dalgalanmalardan şikayetçi olan vatandaşlar ihtiyaç kredilerinin, faiz oranlarının eski günlerdeki seviyelerine inmesini beklemekteler. Konuyla alakalı gelişmelerden en önce haberdar olanlardan olabilmek için bizi takip etmeye devam edin.