Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Saadet Erikoğlu İlkokulu 3-B sınıfı öğrencileri, yangınlarla mücadele eden ateş savaşçılarının zorlu görevlerini yerinde öğrenme fırsatı buldu. Öğrenciler, hayatlarında ilk kez yangın söndürme helikopterine binerek, yangına müdahale yöntemlerini uygulamalı olarak deneyimlediler.

119 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı 119 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

Sınıf öğretmenleri Raziye İnci Dağlı’nın rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte, öğrenciler doğayla iç içe vakit geçirdi ve ormanların korunmasına dair farkındalık kazandılar. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere ormanların ekosistem için taşıdığı önemi anlattı. Kaptan Pilot Baran Kaya, helikopterde öğrencilere orman yangınlarına müdahale yöntemleri hakkında özel bir ders verdi. Bu sayede minikler, havadan yangın söndürme süreçlerini yakından inceledi.

Minikler, Ateş Savaşçılarının Zorlu Görevini Yerinde İnceledi

Orman Bölge Müdürlüğü personeli Raşit Boztepe ve Faruk Karataş, öğrencilere orman yangınlarının önlenmesi ve doğal alanların korunması hakkında temel bilgileri aktardı. Ayrıca, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Hakan Uysal, yangın öncesi alınması gereken tedbirler ve yangın sırasında yapılacak müdahaleler hakkında bilgilendirmede bulundu. Orman mühendisi Başar Demir ise ağaç türleri ve orman ekosisteminin dengesi üzerine bir sunum yaptı.

23 yaşındaki Ahmet’i arama çalışmalarından sonuç çıkmadı 23 yaşındaki Ahmet’i arama çalışmalarından sonuç çıkmadı

Kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 2 yaralı Kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 2 yaralı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal