11 Eylül 2024 tarihinde düzenlenen Miss Turkey 2024 yarışmasında büyük bir heyecan yaşandı ve İdil Bilgen, Türkiye'nin en güzel kızı olarak seçildi. 20 finalistin yarıştığı bu prestijli etkinlikte, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan 24 yaşındaki İdil Bilgen, zarafeti ve etkileyici duruşuyla jüriyi etkiledi ve birincilik unvanını kazandı.

Miss Turkey Güzeli İdil Bilgen kimdir, nereli ve kimin kızı?

İdil Bilgen Kimdir?

İdil Bilgen, 24 yaşında ve 1.80 cm boyunda. İstanbul doğumlu olan Bilgen, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra güzellik yarışmalarına ilgi göstermeye başladı. Miss Turkey 2024'te kazandığı birincilikle, ülkemizi Miss World'de temsil edecek.

Burger King, Boykot Sebebiyle İsim ve Logosunu Değiştirdi Burger King, Boykot Sebebiyle İsim ve Logosunu Değiştirdi

Miss Turkey Güzeli İdil Bilgen kimdir, nereli ve kimin kızı?-1

İdil Bilgen Kimin Kızı?

Bilgen, Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen'in kızı olarak biliniyor. Levent Bilgen, 2023 yılının Ekim ayında Kiev Büyükelçiliği görevine atanmıştı. Daha önce Abu Dabi, New York ve Toronto'da diplomatik görevlerde bulunmuş bir isimdir. İdil Bilgen’in annesi Ayşe Karahan Bilgen’i 2018 yılında kaybetmiş ve Bilgen, annesinin vefatından sonra güzellik yarışmalarında adını duyurmaya başlamıştır. Ayrıca, Bilgen’in Metehan Bilgen adında bir erkek kardeşi bulunmaktadır.

Coca-Cola ismini değiştirdi! Yeni ismi ne oldu? Coca-Cola ismini değiştirdi! Yeni ismi ne oldu?

Miss Turkey Güzeli İdil Bilgen kimdir, nereli ve kimin kızı?

Miss Turkey 2024'te Diğer Ödüller

Yarışmada üçüncülüğü Cemre Üker elde etti. 23 yaşındaki Üker, Paris School of Business'tan Uluslararası Pazarlama & İş Geliştirme yüksek lisansını tamamlayan bir öğrenci olarak dikkat çekti. Üker, Miss Supranational’da ülkemizi temsil edecek.

Türkiye'de Bir İlk! Burdurda Bir İlk! Türkiye'de Bir İlk! Burdurda Bir İlk!

TETT ne anlama geliyor? Karıştırılan bu ibareye dikkat! TETT ne anlama geliyor? Karıştırılan bu ibareye dikkat!

Miss Turkey 2024'te jüri üyeleri arasında Türkiye'nin eski güzellerinden Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erberk yer aldı. Bu yılki yarışma, büyük bir coşku ve heyecan içinde geçti ve İdil Bilgen, performansı ve özgüveniyle yarışmanın zirvesine ulaştı.

Kaynak: Haber Merkezi