Isparta’nın gözde tatlı su göllerinden biri olan Eğirdir Gölü’nde su seviyesinin ciddi şekilde düşmesi, bir grubu zor durumda bıraktı. Barla mevkisinden Hoyran bölgesine geçmek isteyen 4 kişi, motorlu kayıklarıyla kıyıdan yaklaşık 700 metre açıldıklarında çamura saplandılar.

Motorlu kayıkla göle açılan 4 kişi mahsur kaldı-1

Olay anı, cep telefonlarıyla kaydedildi. Gölün ortasında mahsur kalan kişiler, "Buraya kadar ot temizliği yaparak geldik, ama kayık çamura saplandı. Gölün ortasındayız, derinlik daha önce 5 metreydi, şimdi yarım metre bile yok" şeklinde açıklama yaptılar.

Jandarma ekiplerinden arama kurtarma tatbikatı Jandarma ekiplerinden arama kurtarma tatbikatı

Gölhisar'da feci kaza! Genç kız yaralandı Gölhisar'da feci kaza! Genç kız yaralandı

İçinde Isparta İl Genel Meclis üyesi Abdurrahman Sinap’ın da bulunduğu grup, Eğirdir Gölü’nün ciddi bir tehlike altında olduğunu belirtti. Sinap, "Eğirdir Gölü kalp krizi geçiriyor. Yetkililerin bir an önce inceleme yapması ve önlem alması gerekiyor" dedi. Gölün etrafında bataklık kuşlarının bulunduğunu ve sulama için önemli olan bu su kaynağının durumu hakkında endişelerini dile getirdi. Sinap, küresel ısınma ve vahşi sulamanın göl üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Motorlu kayıkla göle açılan 4 kişi mahsur kaldı-2

Balıkçı Salih Gülyiğit ise, su seviyesinin azalması nedeniyle artık balık ve ıstakoz avlayamadıklarını ifade ederek, gölün derinliğini ölçtüğünde yalnızca 50 santimetre olduğunu gördü. Olay sonrası mahsur kalan grup, başka bir su botu ile kurtarıldı. Bu anlar da cep telefonlarıyla kaydedildi.

Park Halindeki Kargo Aracı, 3 Araca Çarpıp Bahçeye Düştü Park Halindeki Kargo Aracı, 3 Araca Çarpıp Bahçeye Düştü

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA