Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 1 öğrencilerinin ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ dersi kapsamında Algoloji-Ağrı Bilimi tanıtıldı. Proje, hastaneye başvuran hasta ve yakınlarına, algoloji kliniklerinin hangi ağrı türlerini tedavi ettiği, ağrı kesicilerin doğru kullanımı, uygulanan ilaç ve girişimsel tedavi yöntemleri gibi önemli konularda bilgilendirmeler yaptı.
Algoloji uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Sinan Pektaş ve Yoğun Bakım uzmanı Doç. Dr. Canan Gürsoy’un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, ziyaretçilere, ağrı hakkında sık yapılan yanlışlar da anlatıldı. Katılımcılar, toplumsal bilincin artırılması adına bu tür bilgilendirme çalışmalarının önemine dikkat çekerek projeye teşekkür ettiler.
Proje kapsamında, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bakiye Uğur ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan da öğrencilerle birlikte hasta-doktor iletişiminin erken dönemde önemini vurgulayarak, klinik deneyimlerini paylaştılar.
Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2019 yılından bu yana faaliyet gösteren Algoloji kliniği, bölgedeki önemli bir sağlık hizmeti açığını kapatıyor. Kliniğin uzmanları, kronik (3 aydan uzun süren) ağrıların tedavisinde güncel girişimsel tedavi yöntemlerini başarıyla uyguluyor. Ayrıca, diğer kliniklerde tedaviye cevap verilmeyen şiddetli akut ağrıları olan hastalar da bu klinikte tedavi ediliyor.