4 Milyon İnsanın Can Güvenliği Tehlikede Mi?
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olması nedeniyle uzmanların uyarıları aralıksız sürüyor. İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayında kritik uyarılar yaptı. Görür, 4 milyon insanın can güvenliğinin olmadığına dikkat çekerek, alınması gereken önlemleri sıraladı.

Naci Görür'den Yeni Uyarılar, Büyük Deprem Endişesi Artıyor-3

İstanbul’da Büyük Bir Deprem Bekleniyor Mu?
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri büyüklüğünde bir depremin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Görür, yapılması gerekenlerin aciliyetine vurgu yaparken, sadece rapor hazırlamanın yetmediğini, uygulama sahasında aktif adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Sakarya Daki Deprem Sismograf Hatasi Cikti-1

4 Milyon İnsanın Can Güvenliği Tehlikede Mi?
Görür, İstanbul’daki mevcut yapı stokunun büyük bir kısmının risk taşıdığını belirterek, 100 bin binanın tehlike altında olduğunu vurguladı. Bu binalarda yaşayan yaklaşık 4 milyon insanın, olası bir depremde can güvenliği bulunmadığını söyledi. Altyapıdan, yollar ve köprüler gibi hayati öneme sahip yapılara kadar pek çok alanda ciddi eksikliklerin bulunduğuna işaret etti.

5 katlı bina iş makinesinin darbesiyle yerle bir oldu 5 katlı bina iş makinesinin darbesiyle yerle bir oldu

Deprem Mi Oldu En Son Nerede Saat Kacta Ve Kac Siddetinde Deprem Oldu Afad Acikladi Iste Bugunku Son Deprem Verileri Tos6-1

Altyapı ve Yapı Stoku Ne Kadar Hazır?
Depremin etkilerini azaltmak için yapılması gerekenlerin belli olduğunu söyleyen Görür, İstanbul’un altyapısının da elden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle köprüler, viyadükler ve havaalanlarının olası bir depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Görür, "Biz hâlâ deprem bekliyoruz ama yapılması gerekenleri tamamlamış değiliz" diyerek durumu özetledi.

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

MHP yeni siyasi döneme hazırlanıyor! Gündemde neler var? MHP yeni siyasi döneme hazırlanıyor! Gündemde neler var?

Korkutan Deprem 1703683015 9Jlt Ns

Deprem Riskini Azaltmak İçin Neler Yapılmalı?
Görür’e göre, dünya genelinde örnek alınacak birçok ülke var. İtalya, Japonya, Tayvan gibi ülkelerde büyük depremler yaşanmasına rağmen alınan önlemler sayesinde can kaybı çok sınırlı kalıyor. Bu ülkelerde uygulanan yöntemlerin Türkiye’de de hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Görür, "Tehlike kapımızda ama biz hâlâ yeterince hazırlıklı değiliz" dedi.

Japon yazar Türk kadınlarının duygularından etkilendi Japon yazar Türk kadınlarının duygularından etkilendi

Kaynak: Haber Merkezi