Muğla’da orman yangını: Ekipler hızla müdahale ediyor Muğla’da orman yangını: Ekipler hızla müdahale ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Öğrencilere Büyük Destek

Öğrencilerin eğitim masraflarını hafifletmeyi amaçlayan paket, fırsat eşitliğine de katkıda bulunuyor. Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Geleceğin teminatı gençlerimizin eğitimde fırsat eşitliği sağlaması için yanlarında olacağız” diyerek, bu yardımların öğrencilerin eğitim hayatını daha da kolaylaştıracağını belirtti.

10 Bin TL Eğitim Yardımına Ek 1 TL Ulaşım Ücreti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı eğitim destek paketiyle, üniversite öğrencilerine ilk dönem için 5 bin TL, ikinci dönem için ise 5 bin TL olmak üzere toplamda 10 bin TL kırtasiye yardımı yapılacak. Bu yardımlar, öğrencilerin eğitim hayatında gerekli olan kırtasiye malzemelerini temin etmelerini kolaylaştıracak. Ayrıca ilköğretim ve lise öğrencileri için de yardımlar yüzde 65 artışla 1.000 TL'ye çıkarıldı.

Toplu ulaşımda da önemli bir adım atan belediye, üniversite öğrencilerinin toplu taşıma ücretini 1 TL'ye düşürdü. Bu uygulamanın tüm şehir genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. Başkan Aras, bu projelerin, öğrencilerin maddi yüklerini hafifletirken eğitimde fırsat eşitliğini güçlendireceğini vurguladı.

Belediye, kırtasiye ve ulaşım gibi temel ihtiyaçları karşılayarak ailelerin masraflarını hafifletmeyi hedefliyor. Başkan Aras, “Gençlerimizi mutlu ve huzurlu bir şekilde okula gitmelerini sağlayarak, Atamızın hedeflediği çağdaş medeniyet seviyesine birlikte yürüyeceğiz” ifadelerini kullanarak, eğitimin önemine vurgu yaptı.

Editör: Şule Akyol