İstihdamda Öne Çıkan Sektörler

İŞKUR’un yayımladığı Ağustos ayı istatistiklerine göre, istihdamda en fazla alım yapılan sektörler arasında imalat sanayi ilk sırada yer alıyor. Sanayi sektöründeki iş gücü ihtiyacı, özellikle imalat alanında yoğunlaşıyor. Ocak-Ağustos döneminde alınan toplam açık iş sayısı 1 milyon 793 bin 632 olarak kaydedildi. Bunun 708 bin 551'i imalat sektörüne ait.

Turizm ve otelcilik sektörleri de istihdam açısından öne çıkıyor. Turizm elemanı, otelcilik görevlisi ve servis elemanı gibi mesleklerde büyük bir talep bulunuyor. Özellikle sezonluk işçi alımları bu alandaki açık iş pozisyonlarını artırıyor.

Kızılkaya Yuva’da Feci Kaza 1 Ölü 3 Yaralı Kızılkaya Yuva’da Feci Kaza 1 Ölü 3 Yaralı

İşe Yerleştirme Rakamlarına Göre Kadın İstihdamı

İŞKUR’un Ağustos ayında gerçekleştirdiği 119 bin 336 işe yerleşme işlemi dikkat çekici. İşe yerleştirilen kişilerin %61.3’ü erkeklerden, %38.7’si ise kadınlardan oluşuyor. Bu oran, kadınların iş gücü piyasasında daha fazla yer bulmaya başladığını gösteriyor. Ayrıca, 346 bin genç, 26 bin engelli birey ve 169 bin yükseköğrenim mezunu da İŞKUR aracılığıyla iş bulmuş durumda.

Şu an İŞKUR’da 111 bini aşkın açık iş bulunuyor ve en çok talep gören mesleklerin başında beden işçileri geliyor. 26 bin 576 kişilik açık iş pozisyonu ile beden işçileri, listenin ilk sırasında yer alıyor. Bunu 4 bin 732 temizlik görevlisi, 2 bin 250 servis elemanı ve 2 bin 217 paketleme işçisi takip ediyor. Ayrıca konfeksiyon işçileri de talep gören meslekler arasında yer alıyor.

Editör: Şule Akyol