4,9 Milyar TL Destek Müjdesi

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık tarihe karıştı... Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Artık tarihe karıştı...

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, “544 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bu ay toplamda 4,9 milyar TL tutarındaki yardımları hesaplara yatırmaya başladık,” dedi. Bu ödemeler, ailelerin ve bakım alan bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Evde Bakim Destegi

Aile Birliğini Koruma Amacı

2006 yılından bu yana uygulanmakta olan Evde Bakım Yardımı programı, engelli bireylerin aileleriyle birlikte yaşamasını teşvik ediyor. Göktaş, “Engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz,” diyerek programın önemine dikkat çekti.

64Eb440A962Eb3D29E539E95

Hak Temelli Sosyal Politikalar

Bakanlık, engelli bireylerin eğitim, sağlık ve güvenlik gibi temel haklarına ulaşmalarını sağlamak için hak temelli politikalar geliştirdiklerini vurguladı. Göktaş, “Toplumun her ferdine ulaşmayı hedefliyoruz,” dedi.

260 163102 Evde Bakim Maasi Alanlara Mujde 700X400

Ödemeler Herkese Hayırlı Olsun

Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 9.077 TL ödeme yapıldığını belirterek, bu yardımların tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için hayırlı olmasını diledi. Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde, sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar