Adalet Bakanlığı'nın, İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevresinin Belirlenmesine İlişkin Kararı 19 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkındaki Kanun'a dayanarak alınan karar doğrultusunda, Burdur ve Karabük’te idare mahkemeleri kurulacak. Yargı çevresi ise sırasıyla Burdur ve Karabük illeri olarak belirlendi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Açıklama

Bucak'ta Parkinson tedavisiyle hastaların yüzü gülmeye başladı Bucak'ta Parkinson tedavisiyle hastaların yüzü gülmeye başladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada 2002 yılında 60 olan idare mahkemesi sayısının, 2024 itibarıyla 33 yeni mahkemenin eklenmesiyle 214’e çıktığını belirtti. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşların adalete daha hızlı erişimini sağlamayı ve yargı süreçlerinin etkinliğini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

"Hayırlı Olsun" Mesajı

Bakan Tunç, yeni kurulan mahkemelerin ülkemize ve yargı teşkilatına hayırlı olmasını dileyerek, yargı sistemindeki bu gelişmenin adaletin daha hızlı tecelli etmesine katkıda bulunacağını ifade etti.

Editör: Evrim Tuna Şahin