Van’da 18 gün kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümünde intihar mı, yoksa cinayet mi olduğu tartışmaları sürüyor. Rojin’in telefonundaki Google arama geçmişi, olayı daha da karmaşık hale getiriyor.

Rojin Kabais I Arama Calismalari Ucuncu Gununde

Rojin'in Google arama geçmişinde "Öldükten sonra cennete nasıl gidilir?" gibi başlıkların yanı sıra "Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olur?" gibi sorular yer alıyor. Rojin'in son okuduğu kitabın ise Sait Faik Abasıyanık’ın "Kayıp Aranıyor" olduğu belirtiliyor. Ayrıca, Rojin’in cansız bedeninin bulunduğu Molla Kasım Mevkii'ni Google Haritalar'da aradığı da tespit edildi.

Bebeklerin hayatı üzerinden yürütülen şok edici yolsuzluk! Bebeklerin hayatı üzerinden yürütülen şok edici yolsuzluk!

Van 05 10 24 Rojin Kabais Bulunamadi 1280X720

Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının intihar etmediğini savunurken, Rojin’in ağabeyi de kardeşinin sudan korktuğunu ifade etti. Van Baro Başkanı Sinan Özaraz ise soruşturmanın gidişatına dair eleştirilerde bulundu. Özaraz, "Savcılık makamı bizi ve aileyi sürecin dışında tutmaya çalıştı," diyerek hukuki sürecin şeffaf yürütülmediğine dikkat çekti.

1729113149

Özaraz, ön otopsi raporunun aile ve avukatlara verilmediğini ve bu durumun kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini vurguladı. "Olayın bir intihar olduğu algısını yaratmak yanlıştır," diyen Baro Başkanı, tüm şüphelerin dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay