Avrupa'da Sigara Yasağının Kapsamı Genişliyor

Euronews'ün haberine göre, Avrupa Komisyonu, açık alanlarda sigara ve elektronik sigara içmenin yasaklanmasını öngören yeni bir düzenleme getirecek. Bu öneri, kafe terasları, otobüs durakları, hayvanat bahçeleri gibi çeşitli kamusal alanları kapsayacak ve nikotinsiz ürünleri de dahil edecek.

Ingilterede Tarihin En Sert Sigara Yasagi Gencler Omur Boyu Satin Alamayacaklar Xyhh

Yeni Düzenlemelerle Pasif İçicilik Azaltılacak

Avrupa Komisyonu, mevcut sigara yasaklarını daha geniş bir çerçevede ele alarak, 2009 yılından bu yana yürürlükte olan yönergeleri genişletmeyi planlıyor.

Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde oynamayacak mı? Okan Buruk açıkladı Mauro Icardi, Fenerbahçe derbisinde oynamayacak mı? Okan Buruk açıkladı

Sigara Fiyatlarında Vergi Düzenlemesi: Bir Paket Sigaranın Kaç TL'si Vergi? Sigara Fiyatlarında Vergi Düzenlemesi: Bir Paket Sigaranın Kaç TL'si Vergi?

Sigara 1

Yeni düzenlemeler, kamuya açık alanlar, iş yerleri ve toplu taşıma araçlarında pasif içiciliği azaltmayı hedefliyor. Ancak, bu kılavuz ilkeler yasal olarak bağlayıcı olmayacak; üye devletler, tütün kaynaklı kanseri engellemeye yönelik daha geniş çaplı çabalarının bir parçası olarak bu düzenlemeleri uygulayacaklar.

1 W K Fhgrwzs W O5 M V B Z6 X O Ug

Aidat Fiyatları Kiralarla Yarışıyor! Aidat Fiyatları Kiralarla Yarışıyor!

Isıl Tütün Ürünleri ve Elektronik Sigara da Kapsamda

Yeni öneriler, ısıl tütün ürünleri ve elektronik sigaralar dahil olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini hedef alacak. Bu ürünler, geleneksel sigara içmenin daha güvenli alternatifleri olarak sunulsa da, hâlâ zararlı kimyasalları çevreye yayabiliyor. Komisyon, bu yeni ürünlerin bırakma yardımı olarak kullanımına dair kesin kanıtların bulunmadığını belirtiyor.

854Jpg Dc3U3B Cx0U Z Z6 Z G Ow Bkw

Yasağın Kapsamı Büyüyor

Yeni yönergelere göre, restoranlar, barlar ve kafeler gibi hizmet tesislerinin açık veya yarı açık alanları; çatı katları, balkonlar, verandalar ve teraslar da sigara içilmeyen bölgeler haline gelecek. Ayrıca, otobüs durakları, havaalanları, iş yerleri, hastaneler ve huzurevleri ile bağlantılı açık alanlarda sigara içmek yasaklanacak. Çocukların bulunduğu alanlar, eğlence parkları, yüzme havuzları ve hayvanat bahçeleri gibi bölgeler ile eğitim alanlarının da yasaktan etkilenmesi bekleniyor.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Haber Merkezi