Sigara fiyatlarına bir kez daha zam geliyor! Özgür Aybaş, sosyal medya hesabında yaptığı duyuruda, önümüzdeki ay sigara fiyatlarında 5-6 TL arasında bir artış beklediğini bildirdi. Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, sigara başta olmak üzere alkol ve akaryakıta ÖTV zammı gelmişti. Bazı markalar, zammın ardından fiyatlarını 3 TL kadar düşürmüştü. Ancak bugün gelen son haberlere göre, sigara fiyatları yeniden yükselecek.

Temmuzdaki zammın ardından, Ağustos ayında da sigara fiyatlarında artış olacak. Markalar, Ağustos ayından itibaren sigara fiyatlarını güncelleyecek ve beklenen zam miktarı 5-6 TL civarında olacak.

Türkiye Tekel Batileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, yaptığı açıklamada, "Sigaraya önümüzdeki ay tekrar 5-6 lira daha zam gelirse, yok daha neler dermisiniz?" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, birçok kişi tarafından Ağustos ayında 5 TL'lik bir zam olarak yorumlandı. Zammın tüm sigara markalarını etkileyeceği tahmin ediliyor.

Enflasyon Tahmini Yükseldi: Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Geliyor? Enflasyon Tahmini Yükseldi: Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Geliyor?

ÖTV zammının ardından 1 Ağustos'tan itibaren fiyatların yeniden güncelleneceği iddiası, sigara tiryakileri arasında endişeye neden oldu. Konu kısa sürede sosyal medyada gündem olurken, zamın ay başında resmileşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi