Sosyal medya platformlarında yayılan bilgilerle birlikte, "Sigaraya zam mı geldi? Sigaraya zam ne zaman olacak? Eylül 2024'te sigara zammı ne kadar?" gibi sorular sıkça araştırılmaya başlandı.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sigaraya eylül ayı içinde 3 ile 5 lira arasında bir zam yapılacağını duyurdu. İşte beklenen zam tarihi ve detayları...

Para T M V R Cover

Sigaraya zam ne zaman gelecek?

Eylül ayının ilk günlerinde sigaraya zam yapılacağı yönündeki söylentiler gündemi meşgul ediyor. Geçtiğimiz ay sigara fiyatlarına 4-5 lira arasında bir zam yapılmıştı.

Şimdi ise TBYD Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Eylül ayı içerisinde sigaraya 3 ile 5 lira arasında bir zam bekliyoruz. Enflasyonun düştüğü söyleniyor ama sigara fiyatlarına bu ay zam gelecek" dedi. Dündar, zam tarihi hakkında net bir bilgi vermese de eylül ayının ilk haftalarına işaret etti.

Sgk Toplu Para 1 1 1 2

Akbank'tan Müşterilerine 1.000 TL Para İadesi Fırsatı! Akbank'tan Müşterilerine 1.000 TL Para İadesi Fırsatı!

Alkol fiyatlarına zam gelecek mi?

Dündar, sigara fiyatlarına zam geleceğini belirtirken, alkol fiyatlarında ise şu an için bir zam beklenmediğini ifade etti. "Alkole şu anda bir zam geçişi yok," diyerek alkol fiyatlarının sabit kalacağını duyurdu.

PARA -2

En Ucuz ve En Pahalı Sigara Fiyatları Ne Kadar?

PM sigara grubunun zamlı fiyat listesine göre, en pahalı sigaranın fiyatı 77 lira, en ucuzu ise 69 lira olarak açıklandı. JTI grubunun en pahalı sigarası 78 lira, en ucuzu 64 lira oldu. BAT grubunda ise en pahalı sigara 85 lira, en ucuzu 64 lira olarak belirlendi. TT grubunun en pahalı sigarası 71 lira, en ucuzu 60 lira olurken, Imperial Tobacco grubunun en pahalı sigarası 77 lira, en ucuzu 62 lira oldu.

Editör: Evrim Tuna Şahin