Sigara tiryakileri için moral bozucu bir haber geldi. Mayıs ayı itibarıyla sigaraya bir zam daha geldi ve sosyal medyada zamlı fiyatlar gündem oldu.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Zamlı sigara fiyatları, 4 Mayıs itibarıyla etiketlere yansıdı. Dündar, "Sigaraya bir zam daha. Sigaraya zam yağmuru devam ediyor. PM grubuna zam geldi" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan son zamla birlikte Philip Morris (PM) grubuna ait en ucuz sigara 63 TL'ye, en pahalı sigara ise 70 TL'ye yükseldi.

1 ay arayla yeni zam

Philip Morris grubu sigara fiyatlarına en son 5 Nisan'da zam yapmıştı. Nisan ayındaki zamla birlikte grubun en pahalı sigarası 67 TL, en ucuzu ise 60 TL olmuştu. Ayrıca BAT sigara grubunun en ucuz sigarası 56 TL, en pahalısı 72 TL; TT sigara grubunun en ucuz sigarası 50 TL, en pahalısı ise 62 TL olmuştu. JTİ sigara grubu ise zammın ardından 1 TL'lik indirime gitmiş; en ucuz sigarası 56 TL, en pahalı sigarası ise 67 TL olmuştu.

Gmt8Khdwiaass 1

Kaynak: Burdur YeniGün