Duruşmada yaşanan gerginlikler ve çarpıcı ifadelerin ardından verilen kararda, tetikçi Eray Özyağcı'ya 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Özyağcı'nın yanı sıra, diğer sanıklara da farklı suçlardan hapis cezaları verildi.

Sinan Ates Davasinin Baslayacagi Gun Belli Oldu Sinan Ates Davasi Ne Zaman Baslayacak Sinan Ates Davasi Son Durum Sinan Ates Sorusturmasi Plmw

Dava Süreci ve Sanıkların Savunmaları

Duruşmada sanıkların savunmaları sona erdi ve mahkeme heyeti duruşmaya verilen aranın ardından kararını açıkladı. Tetikçi Eray Özyağcı, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılırken, Selman Bozkurt'a yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapis cezası verildi. Vedat Balkaya da aynı suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve 13 yıl hapis cezası aldı.

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

1200X675 Cmsv2 1D9D63C2 A6B3 5Cc5 B59E Fd1191830Dfc 8762300

Duruşma sırasında, tutuklu sanık Suat Kurt'un, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e küfür ve hakaret ettiği bildirildi. Kurt'un avukatı, jandarmanın gereksiz müdahalede bulunduğunu ifade etti ve müvekkilinin ifadesinin alınması sırasında yaşanan durumu savundu.

Sinan Ates Davasinda Karar Aciklaniyor

Mahkeme Sürecinde Gerilim

Duruşma sırasında, Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş'e saldırı girişimi yaşandı. Ayrıca, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın avukatı, gazetecileri hedef gösteren ifadelerde bulundu. Bu ifadeler duruşmanın gerilimini artırdı.

Sinan Ates 2 690X450

Sanıkların Son Sözleri ve Talepleri

Duruşmada sanıklar son sözlerini söylediler. Eray Özyağcı, "Ben tasarlayarak kasten kimseyi öldürmedim" derken, Vedat Balkaya, "İstemeden yardım ettim" dedi. Diğer sanıklar da beraat ve tahliye taleplerini dile getirdi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar