Bucak Perşembe Pazarı'nda soğan fiyatları adeta uçtu. Pazarda en ucuz soğan 20 TL’den alıcı bulurken, bazı yerlerde fiyatlar 25 TL’ye kadar yükseldi. perşembe pazarında patates, soğan satışı yapan Pazarcı Emrah, soğanın fiyat artışının sebebinin Adana bölgesinde taze soğan üretiminin zorlaşması ve depolarda kalan eski soğanların çürümeye yüz tutmasından kaynaklandığını belirtiyor. Taze soğan üretiminin azalması, fiyatların hızla artmasına neden olmuş durumda. Ayrıca, soğanların depolarda uzun süre kaldıkça bozulduğundan, kaliteli soğanların seçilmesi de maliyeti artıran faktörlerden biri.
Soğan fiyatlarının yükseldiği ancak bayram sonrasında fiyatların düşmesi bekleniyor. Satıcılar, bayram sonrası taze soğanın pazarlara girmesiyle fiyatların dengeye oturacağını ve düşeceğini öngörüyor. Ancak şu an için fiyatların yüksek seyretmesi, tüketicilerin alışverişlerini zorlaştırıyor.
"Ne yiyebiliriz?"
Bucak Perşembe Pazarı'nda alışveriş yapan vatandaşlar, yüksek gıda fiyatlarından şikayetçi. Birçok kişi, soğan ve patates fiyatlarındaki artışın, soğan ekmeği gibi günlük alışkanlıkları da zorlaştırdığını belirtiyor. "Artık soğan almak bile zorlaştı, bu fiyatlarla ne yiyebiliriz?" diyerek endişelerini dile getiren vatandaşlar, fiyatların dengeye oturmasını bekliyor.