Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, UEFA'nın Merih Demiral’a verdiği 2 maç cezasının ardından, futbolcunun ‘Bozkurt’ işareti yaptığı için heykelini dikme sözünü yerine getirdi. 2 Temmuz’da Türkiye A Milli Takımı’nın Avusturya’yı 2-1 yendiği maçta, iki gol atan Demiral, gol sevinci sırasında ‘Bozkurt’ işareti yapmıştı. UEFA, bu hareketi siyasi sembol kullanımı olarak değerlendirerek futbolcuya ceza verdi.

Özcan, heykelin açılışında yaptığı açıklamada, “Merih Demiral’dan izin aldık. Kendisiyle görüştüm, bu hareketinin anlamını biliyor ve mutluluk duyduğunu ifade etti” dedi. Heykel, Bolu'nun Karaçayır Mahallesi'ndeki yeni bir kavşakta yer alıyor.

Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi

Bozkurt Sembolü: Türk Dünyasının Ortak Mirası

Başkan Özcan, Bozkurt sembolünün yalnızca bir siyasi hareketin değil, Türk dünyasının kültürel bir mirası olduğunu vurguladı. “İspanyol futbolcu gol attığında boğa işareti yapıyor, buna ceza yok. Çünkü boğa, İspanyolların simgesidir. Bozkurt hareketi de Türk dünyasının simgesidir; bu yüzden cezalandırılmasını anlamıyorum” şeklinde konuştu.

İşitme Engelli Nihal'in Cinayetinde Şok Edici Detaylar İşitme Engelli Nihal'in Cinayetinde Şok Edici Detaylar

Özcan, bozkurt sembolünün sadece MHP ve ülkücülerin simgesi olmadığını belirterek, “Bu sembol, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nden Arnavutluk’a, Bulgaristan’daki Türklerden İran Türkleri’ne kadar birçok yerde yüzyıllardır kullanılmaktadır” dedi.

Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi-1

Mazhar Alanson’un kızı hayatını kaybetti! Eda Alanson kimdir? Mazhar Alanson’un kızı hayatını kaybetti! Eda Alanson kimdir?

Etnik Milliyetçilikten Uzak Bir Bakış

Tanju Özcan, kendi politik duruşunu da açıklayarak, “Etnik milliyetçi değiliz; üst kimlik milliyetçisiyiz. Merih Demiral’ın bu hareketi artık bir partinin siyasi sembolü olmaktan çıkacak” ifadesini kullandı. Özcan, Bozkurt sembolünün tüm Türk dünyasının ortak değeri olduğunu ve hiçbir parti tarafından sahiplenilmesini kabul etmediğini vurguladı.

İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti! İki Kadını Vahşice Öldürdükten Sonra İntihar Etti!

Tanju Özcan, Merih Demiral'ın ‘Bozkurt’ Heykelini Diktirdi

Bu açılışla birlikte, Merih Demiral'ın heykeli, Türk sporunun sembollerinden biri haline geldi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi