Antalya'da 9 ay kayıp olarak aranan 24 yaşındaki işitme engelli Nihal Babayiğit'in cesedinin ormanlık alanda bulunmasıyla birlikte cinayete dair korkunç detaylar gün yüzüne çıktı. Olayın bir numaralı şüphelisi, işitme engelli sevgilisi Mehmet Basık'ın, cinayet sonrası işitme engelli arkadaşlarıyla video görüşmesi yaparak Nihal'in cansız bedenini gösterdiği ortaya çıktı.

Olay, 2022 yılında sosyal medya üzerinden tanışan Nihal Babayiğit ile Mehmet Basık arasında gelişen bir ilişki ile başladı. 2023 yılında çiftin bir çocuğu oldu, ancak aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle 9 Eylül 2023'te Basık, Nihal ile konuşmak üzere Serik'e geldi. Nihal'den haber alamayan aile, kendilerine gelen şüpheli fotoğraf ve videolar üzerine polise başvurdu.

İşitme Engelli Nihal'in Cinayetinde Şok Edici Detaylar-2

Cansız Bedeni Bulundu

Serik Emniyet Müdürlüğü, Basık'ı Batman'da gözaltına aldıktan sonra, Babayiğit'in cesedinin bulunmasına yönelik geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Mehmet Basık, daha sonra ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini, ancak cesedin yerini bildiğini iddia etti. Şüphelinin verdiği adreste, Nihal'e ait kıyafet ve kemik parçaları bulundu.

Dükkan kiraları esnafı bitiriyor! 4 yılda yüzde 300’lük artış Dükkan kiraları esnafı bitiriyor! 4 yılda yüzde 300’lük artış
İşitme Engelli Arkadaşlar ve Senaryo Çabaları

Olayla ilgili ortaya çıkan en dikkat çekici detaylardan biri, Mehmet Basık’ın işitme engelli arkadaşlarıyla yaptığı videolu görüşmelere ilişkin. Bu görüşmelerde, Nihal'in cesedinin gösterilmesinin ardından, arkadaşlarının olayı aileye anlatmak için film karelerinden kesitler kullanarak senaryo oluşturdukları belirlendi. Nihal'in ailesi, videoları gördükten sonra durumu polise bildirdi.

İşitme Engelli Nihal'in Cinayetinde Şok Edici Detaylar-1

Hukuki Süreç ve İddianame

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, Mehmet Basık için "tasarlayarak öldürme" suçlamasıyla iddianame hazırlarken, sevgilisi Başak G. de "suça teşvik" suçlamasıyla şüpheli olarak yer aldı. İlk duruşma 22 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Ulaşılamayan Genç Otel Odasında Ölü Bulundu Ulaşılamayan Genç Otel Odasında Ölü Bulundu

Babayiğit ailesinin avukatı Yağmur Burçin Sayın, cinayetle ilgili detayların ortaya çıkmasının ardından, işitme engelli bireylerin olay sonrası yaşananları anlatma biçimini eleştirdi. Sayın, "Bunlar, cinayeti film gibi anlatmaya çalıştılar. Nihal, arkasında bir çocuk bırakarak hayattan koparıldı" dedi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor 17 yaşındaki Arda’dan dünden bu yana haber alınamıyor

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal