Danla Bilic Ata Binerken Düşüp Yaralandı Danla Bilic Ata Binerken Düşüp Yaralandı

Sosyal medyada ünlü bir köfteciye ait ürünlerde domuz eti bulunduğuna dair yayılan iddialar üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, "domuz etinin kasaplık et sınıfına dahil olduğu" yönündeki savların asılsız olduğunu belirtti.

Domuz eti skandalının ardından, Köfteci Yusuf'tan açıklama-1

Taklit ve Tağşiş Ürünler Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sektöründeki taklit ve tağşiş yapan firmaların listesini "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayınlamaya başladı. Bu liste, hileli ürünler üreten firmaları ve markaları ifşa ediyor. Ancak listeyle ilgili bazı sosyal medya kullanıcıları, ünlü bir köftecinin ürünlerinde domuz eti tespit edildiği ve firmanın mahkeme kararıyla listeden adını kaldırdığı iddiasını gündeme taşıdı.

Domuz eti skandalının ardından, Köfteci Yusuf'tan açıklama

Bakanlık Açıklama Yaptı

Bakanlık, domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığına dair sosyal medyada dolaşan bilgilerin yanıltıcı olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut Türk Gıda Kodeksi’nde domuza dair herhangi bir tanım veya atıf bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Fransa, Usame Bin Ladin'in Oğlu Ömer'i Sınır Dışı Etti Fransa, Usame Bin Ladin'in Oğlu Ömer'i Sınır Dışı Etti

Domuz Eti Skandalı

Denetimler Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği ile ilgili tüm denetimlerin titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Sosyal medya üzerinden yayılan dezenformasyon ve iftiraların asılsız olduğu, gerçekleri yansıtmadığı ifade edildi. Bakanlık, gıda güvenliği konusundaki çalışmalarının devam edeceğini duyurdu.

Ünlü Spiker Cem Öğretir'in Canlı Yayında Burnu Kanadı Ünlü Spiker Cem Öğretir'in Canlı Yayında Burnu Kanadı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi