Fransa, Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin'i, terörizmi yüceltmekle suçlayarak Normandiya'daki yaşadığı köyden sınır dışı etti. Fransa İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, Ömer Bin Ladin'in sosyal medya hesaplarında bu tür yorumlar yayınladığını belirterek, bu kararın ulusal güvenlik nedeniyle alındığını açıkladı.

Fransa, Usame Bin Ladin'in Oğlu Ömer'i Sınır Dışı Etti

Sınır Dışı Kararı ve Sonrası

Ömer Bin Ladin, 2016 yılından bu yana eşiyle birlikte Normandiya'da yaşıyordu. Retailleau, "Bay Bin Ladin’in herhangi bir sebeple Fransa'ya geri dönemeyeceğini garanti altına alıyoruz," dedi. Yerel basında çıkan haberlere göre, Ömer Bin Ladin'in şu anda Katar'da yaşadığı bildirildi. Ayrıca, sınır dışı edilmesine karşı yaptığı temyiz başvurusunun Fransız mahkemeleri tarafından reddedildiği ifade edildi.

1920X1080 Cmsv2 86758151 45Da 5F7D 82Ab 21C66C296Ed6 8777516

Geçmişteki Tartışmalar ve Açıklamalar

Ömer Bin Ladin’in daha önce Twitter hesabından yaptığı tartışmalı bir paylaşım da dikkat çekti. 2 Mayıs 2023’te attığı bir tweet'te, "Tarih sadece bu insanların kanlarıyla yazılır," ifadeleri kullanmıştı. Ancak Bin Ladin, hesabının şifresinin başka bir kişi tarafından ele geçirildiğini iddia ederek, bu sözlerin kendisine ait olmadığını belirtti.

Fransa, Usame Bin Ladin'in Oğlu Ömer'i Sınır Dışı Etti

Sanatçı Olarak Yeni Bir Hayat

Ömer Bin Ladin, 11 Eylül saldırılarının failleri arasında yer alan babası Usame Bin Ladin'in gölgesinde yaşamış olsa da, son yıllarda ressamlıkla ilgilenmeye başladı. COVID-19 pandemisi sırasında sanatla uğraşmaya yönelen Bin Ladin, eserlerini 800 ile 2000 euro arasında bir fiyatla satıyor. Ayrıca, yerel medyaya verdiği demeçte bir restoran açma planlarından da bahsetti.

Yola fırlayan yaşlı adama çarpmamak için yaralanmayı göze aldı Yola fırlayan yaşlı adama çarpmamak için yaralanmayı göze aldı

Ömer Bin Ladin, geçmişte El Kaide kamplarında eğitim almış olsa da, 2000 yılında terör örgütünden ayrıldığını ifade etti. 2008 yılında ABC News’e verdiği bir röportajda, babasının eylemlerinin yanlış olduğunu düşündüğünü vurgulamıştı.

Fransa, Usame Bin Ladin'in Oğlu Ömer'i Sınır Dışı Etti

Okul saatlerinde yeni dönem: MEB'den genelge geldi! Okul saatlerinde yeni dönem: MEB'den genelge geldi!

Fransa'daki Güvenlik Tartışmaları

Fransa'da OQTF (Fransız topraklarını terk etme yükümlülüğü) tedbirinin kullanımına dair tartışmalar son günlerde artış göstermişti. Bu tartışmalar, 19 yaşındaki bir öğrencinin öldürülmesi olayının ardından yeniden gündeme geldi. Fransa, bu tür yasaların etkinliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor.

Ünlü Spiker Cem Öğretir'in Canlı Yayında Burnu Kanadı Ünlü Spiker Cem Öğretir'in Canlı Yayında Burnu Kanadı

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi