Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, 1 Ekim tarihinde Ukrayna Vatan Savunucuları Günü’nü kutlayacak. Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana, birçok Ukraynalı Antalya’ya sığınmış ve bu bayramı geleneksel olarak kutlamaya devam ediyor.

Antalya’da çok miktarda kaçak elektronik eşya ele geçirildi Antalya’da çok miktarda kaçak elektronik eşya ele geçirildi

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in Kızı Hayatını Kaybetti Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in Kızı Hayatını Kaybetti

Konsolos Voronin’den Anlamlı Açıklamalar

Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, bu özel günün, Ukraynalıların bağımsızlıklarını koruyan ve günlük yaşamlarını sürdürebilme imkânı tanıyan tüm vatan savunucularına adandığını ifade etti. Voronin, “Özgürlük ve bağımsızlık için verdiğimiz mücadele, milli gururumuzu pekiştiriyor. Ukrayna’nın savunucularının zafer kazanacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Ukraynalılar Vatan Savunucuları Günü’nü Coşkuyla Kutlayacak

Saygı Duruşuna Davet

1 Ekim’de saat 09:00’da ulusal saygı duruşuna katılmaya davet eden Voronin, “Bağımsızlığımız uğruna hayatını feda eden tüm kadın ve erkekleri anmak bizim için bir borç” dedi.

Traktörüyle Tarlaya Funda Arar Yazmıştı, İkili Bir Araya Geldi Traktörüyle Tarlaya Funda Arar Yazmıştı, İkili Bir Araya Geldi

Kahramanlık ve Şükran Mesajları

Akdeniz Ukraynalılar Derneği Başkanı Nataliia Karaca, "Barış uğruna ortaya koydukları cesaret için derin şükranlarımı sunuyorum" dedi. Ukrayna Aile Derneği Başkanı Vita Mykhailova ise, “Kadınların da ön saflarda yer alması, vatan savunmasında önemli bir yer tutuyor. Hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Polisin Kadınlara Bıraktığı Anlamlı Notlar Duygulandırdı Polisin Kadınlara Bıraktığı Anlamlı Notlar Duygulandırdı

Ukrayna Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olena Topçu da, “Bu önemli günde sınırlarımızı koruyan tüm cesur bireyleri selamlıyorum” diyerek duygu dolu sözlerini dile getirdi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: IHA