Uşak, Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya'da hizmet veren Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende, abonelerinin hayatını kolaylaştıran yenilikçi bir uygulama sunuyor. Görevli personel geldiğinde evinde bulunmayan ve bu nedenle sayacı okunamayan tüketiciler, kendi sayaçlarını okuyarak endeks bildiriminde bulunabiliyor. Peki, bu süreç nasıl işliyor?

Elektrik Faturalari Dort Yilda Yuzde 400 Artti 982203 5

Sayaç okunamadığında ne yapacağım?

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, sayacına ulaşılamayan abonelere 24 saat içinde sistemde kayıtlı cep telefonlarına otomatik bir SMS gönderiyor. Bu mesajdaki linke 72 saat içinde tıklayan tüketiciler, sayaç üzerindeki endeks değerlerini OEDAŞ'a iletebiliyor. Ardından, Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende tarafından oluşturulan fatura, e-posta ve SMS yoluyla aboneye iletiliyor. Link üzerinden işlem yapılamazsa, aboneler 186 numaralı OEDAŞ Çağrı Merkezi'nden destek alabiliyor.

Fatura 8

Uşak'ta huzurevi zamlarına tepki: Fiyatlar huzur kaçırıyor! Uşak'ta huzurevi zamlarına tepki: Fiyatlar huzur kaçırıyor!

Sayaç okunmazsa elektrik kesilir mi?

Abonelerin en çok merak ettiği konulardan biri de sayaç okunamadığında elektrik kesintisi yaşanıp yaşanmayacağı. Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende Direktörü Cihan Tunç Ertunç'un açıklamasına göre, böyle bir durumda elektrik kesintisi olmuyor ve enerji arzı kesintisiz devam ediyor. Eğer sayaç okunamazsa, bir sonraki ay görevli personel sayacı okuduğunda iki aylık tüketim tek faturada birleştiriliyor.

Uşak'ta huzurevi zamlarına tepki: Fiyatlar huzur kaçırıyor! Uşak'ta huzurevi zamlarına tepki: Fiyatlar huzur kaçırıyor!

Elektrik Faturasi Depophotos 2018379

Zorlu Enerji Osmangazi Elektrik Perakende Direktörü Cihan Tunç Ertunç, son altı ayda 15 binden fazla abonenin kendi sayacını okuyarak faturasını oluşturduğunu belirtti. Ertunç, "Hizmet verdiğimiz yaklaşık 2 milyon abonemizin sayaçlarını her ay düzenli olarak okuyoruz. Ancak bazen abonelerimizin sayacına ulaşamadığımız durumlar oluyor. Bu süreçleri SMS ve dijital ortamda ilerlettiğimiz sistemimiz sayesinde, abonelerimizin faturalarının birikmeden ödenmesini sağlıyoruz. Tüketicilerimiz bu kolaylığı severek kullanıyor ve biz de yenilikçi hizmetler sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Osmangazi Elek

Bu Uygulama Nasıl Avantajlar Sağlıyor?

  • Faturaların Birikmesini Önler: Tüketiciler, faturalarını zamanında ödeyerek birikmenin önüne geçebiliyor.
  • Kolay ve Hızlı İşlem: Sayaç endeksini iletmek sadece birkaç dakika sürüyor.
  • Kesintisiz Enerji Hizmeti: Sayaç okunamasa bile elektrik kesintisi yaşanmıyor.

Elektrik Faturalarinda Guvence Bedeli Kalkiyor Mu

Nasıl Başvuru Yapılır?

Sayacınız okunamadığında cep telefonunuza gelen SMS'teki linke tıklayarak endeks değerlerinizi iletebilirsiniz. Eğer linke erişim sağlayamazsanız, 186 OEDAŞ Çağrı Merkezi'ni arayarak destek alabilirsiniz.

Editör: Evrim Tuna Şahin