Ali Karaoba, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İl Müdürlüğü tarafından yapılan son yazılı açıklamada, huzurevi ücretlerine yapılan yüksek oranlı zamların duyurulduğunu belirtti. Karaoba, "Emekli ve yaşlı vatandaşlarımıza huzurevini bile çok görüyorlar. Yapılan bu zamlar TÜİK verileri ile çelişiyor," diyerek tepki gösterdi.

Uşak Huzurevi Fiyatlarına Gelen Yüksek Zamlar

Uşak'ta huzurevi fiyatları ne kadar oldu?

Uşak Huzurevi’nde tek kişilik normal odanın fiyatı bin 745 TL’den 8 bin 728 TL’ye çıkarken, 3 kişilik odada kalan bir huzurevi sakini için ücret bin 210 TL’den 3 bin 631 TL’ye yükseldi. Ayrıca, iki kişilik odalarda kalan yaşlılar için ücret bin 334 TL’den 4 bin 3 TL’ye çıkarıldı.

En pahalı odalar olan tek kişilik suit odaların fiyatı ise 4 bin 834 TL’den 17 bin 336 TL’ye yükseldi. Bu artışlar, huzurevinde kalan yaşlılar ve yakınları arasında büyük tepki topladı.

yaşlı huzur evi

Uşaklılar dikkat! Sayaçlar okunmuyor diye endişe etmeyin Uşaklılar dikkat! Sayaçlar okunmuyor diye endişe etmeyin

"Büyük bir çelişki"

Ali Karaoba, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyacaklarını ve huzurevi zamları konusunda önerge vereceklerini belirtti. "Memur, işçi ve emeklinin maaşlarını belirlerken düşük oranlarda zam yapılırken, huzurevi ücretlerinde bu denli yüksek artış yapılması büyük bir çelişki," diyen Karaoba, bu yanlıştan dönülmesi için mücadele edeceklerini ifade etti.

huzur evi yaşlı huzur evi

19 yaşındaki gencin şüpheli ölümünde flaş gelişme 19 yaşındaki gencin şüpheli ölümünde flaş gelişme

Yaşlılar sıra bekliyor...

Huzurevi fiyatlarının bu kadar yükselmesine rağmen, hala huzurevlerinde kalmak için sıra bekleyen yaşlı vatandaşlar bulunuyor. Özellikle Batı bölgelerinde huzurevlerine olan talep son yıllarda artış gösterirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde toplumsal baskılar nedeniyle talebin daha az olduğu gözlemleniyor.

Editör: Evrim Tuna Şahin