Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar neticesinde yeni Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu oldu. Yeni Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Vali Numan Hatipoğlu neden gündemde? Detaylar haberimizde...

Vali Numan Hatipoğlu neden gündemde? Vali Hatipoğlu kimdir?-1

Atama Kararnamesi ve Diğer Valilik Atamaları

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni isimler atandı. Buna göre:

  • Diyarbakır Valiliğine Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu
  • Malatya Valiliğine Seddar Yavuz
  • Kocaeli Valiliğine İlhami Aktaş
  • Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman
  • Elazığ Valiliğine Numan Hatipoğlu atandı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine getirildi.

Kayıp Rojin’in cesedi 18 gün sonra bulundu Kayıp Rojin’in cesedi 18 gün sonra bulundu

Vali Numan Hatipoğlu neden gündemde? Vali Hatipoğlu kimdir?-2

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Kimdir?

Numan Hatipoğlu, kamu yöneticisi ve eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak tanınmaktadır. 1969 yılında Ordu'nun Korgan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Korgan'da tamamladıktan sonra, 1990-1991 öğretim yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalında "Yerel Yönetim Yasalarında Yapılan Değişikliklerin Türkiye'nin Demokratikleşmesi Süreci Açısından İncelenmesi" tezi ile tamamladı. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tarih Anabilim Dalında doktora öğrenimini tamamladı.

Vali Numan Hatipoğlu neden gündemde? Vali Hatipoğlu kimdir?-3

Numan Hatipoğlu, memuriyet hayatına 1994 yılında Nevşehir Kaymakam Adayı olarak başladı. Kariyerinde Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Kaymakam Vekilliği, Gaziantep Yavuzeli, Diyarbakır Çüngüş, Adıyaman Gölbaşı, Düzce Çilimli, Denizli Acıpayam, Kütahya Tavşanlı ve Trabzon Ortahisar kaymakamlıkları yaptı. Kırklareli Vali Yardımcısı iken, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı görevine atandı. 12 Mayıs 2022 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Tokat Valisi olarak atandı.

Vali Numan Hatipoğlu neden gündemde? Vali Hatipoğlu kimdir?-4

Kişisel Bilgiler ve Aile Hayatı

Numan Hatipoğlu, rehber öğretmen Ayfer Hatipoğlu ile evli olup, Alperen ve İdris Eren isimli iki oğlu bulunmaktadır. Uzun yıllar kamu yönetiminde farklı görevlerde bulunan Hatipoğlu, yeni görevi Elazığ Valiliği ile hizmetine devam edecek.

Editör: Haber Merkezi