Düzce'de faaliyet gösteren Saydamlar Organizasyon isimli yemek firmasının hazırladığı rosto köftenin içeriğinde domuz eti bulunduğu açıklandı. Skandal, sosyal medyada büyük tepki toplarken, firmanın KYK yurt ihalelerini de aldığı ortaya çıktı.

19148671 728Xauto

Rosto Köftede Domuz Eti Tespit Edildi

Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde, Düzce’de toplu yemek hizmeti sunan Saydamlar Organizasyon Turizm şirketinin rosto köfte yemeğinde domuz eti kullanıldığı belirlendi. Bakanlık bu tespiti 2021 yılında yapmış olmasına rağmen, kamuoyuna geçtiğimiz gün duyurdu. Skandalın ortaya çıkması, özellikle sosyal medya kullanıcılarının büyük tepkisine neden oldu.

640Xauto-13

KYK İhalelerini Kazanmışlar

Saydamlar Organizasyon'un sadece toplu yemek hizmeti sunmakla kalmayıp, KYK yurtlarına da yemek ihalesi aldığı iddiaları tepkileri daha da artırdı.

640Xauto-14

BUCAK ESANF VE SANATKARLAR KREDİ KEFALET KOOP KURBAN BAYRAMI MESAJI BUCAK ESANF VE SANATKARLAR KREDİ KEFALET KOOP KURBAN BAYRAMI MESAJI

Vatandaşlar, bu skandalın yıllar önce tespit edilmesine rağmen neden şimdi açıklandığını sorgularken, firmanın öğrencilere sunduğu yemeklerin güvenilirliği hakkında da endişelerini dile getirdi.

Kaynak: mynet