Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde meydana gelen yangında, bir kadın alevlerin arasında kalarak büyük bir korku yaşadı. 01.30 sıralarında Güzeloba Mahallesi’ndeki bir apartmanın 4. katında çıkan yangında, Liudmila Generalova Genç dışarı çıkamayarak balkonda mahsur kaldı. Yangın sırasında battaniyeye sarılarak alevlerden korunmaya çalıştı.

Yangın, apartman sakinlerinin duman kokusunu almasıyla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verilmesiyle başladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın hızla büyüdü ve evdeki Yalçın Genç, kapıyı açtığı anda çelik kapının kapanması nedeniyle eşi Liudmila’yı içeride bıraktı. Komşular, yangından etkilenmemesi için Liudmila’yı uyandırmaya çalıştı, ancak başarılı olamadılar.

Altın Portakal Film Festivali Korteji Yarın Gerçekleşecek Altın Portakal Film Festivali Korteji Yarın Gerçekleşecek

Aw300500 03

Yangın Anında Yaşanan Korku Dolu Anlar

Yangından kaçamayan Liudmila, kendisini balkona atarak hayatta kalma mücadelesi vermeye başladı. O anlarda panik içinde battaniyesini üzerine örten genç kadının durumu cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Yangın kontrol altına alınana kadar Liudmila, “Balkonda bir köşeden diğer köşeye gidiyordum. Yanacağım diye düşündüm” ifadelerini kullandı.

Yangın sırasında camların patladığını ve içerde tavanın döküldüğünü belirten Liudmila, “Korktum, itfaiyeyi aradım. Balkondan yardım istedim. O anda burnumda ve ağzımda battaniyeyi tutuyordum ki duman girmesin diye” dedi.

Yangına uykuda yakalanan kadın alevlerin arasında kaldı-1

Yangının Sonrası ve Kaybı

Liudmila, yangın nedeniyle kedisinin dumanlardan etkilenip hayatını kaybettiğini ifade etti. “Camlar patladığında çok sıcak oldu. Balkonda ne yapacağımı bilemedim. Itfaiye kapıyı kırarak beni çıkardı, hastaneye götürdüler. En çok kedime üzülüyorum,” diye konuştu.

Bucak'ta 24 saatlik su kesintisi! 4 Ekim 2024 Bucak'ta 24 saatlik su kesintisi! 4 Ekim 2024

Yalçın Genç ise, yangın başladığında uykuda olduklarını ve evin içindeki alevler nedeniyle birbirlerini göremediklerini aktardı. “İçerisi alev ve dumanlarla doluydu, bu yüzden bir şey yapamadık. Cana gelmesin, mala gelsin, ama kedimiz gitti. Bu durumu nasıl karşılayacağım bilmiyorum,” diyerek yaşadıkları maddi kaybı dile getirdi.

İki Çocuk Annesi Kadın Evinde Ölü Bulundu İki Çocuk Annesi Kadın Evinde Ölü Bulundu

Komşuların Desteği

Yangının ardından komşularının yardımıyla ayakta kalmaya çalışan Yalçın, “Zaten kiracıyız, elimizden gelen bir şey yok. Komşular kahvaltıya davet etti ama dumanlar ciğerlerimizi doldurdu,” şeklinde konuştu.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ali Oğuz Büyükkal