Türk bankası Yapı Kredi, Avrupa Birliği içinde faaliyet gösterecek ikinci iştiraki için Alman Bankhaus J. Faisst ("BHF") hisselerinin tamamını satın alma işlemini başarıyla gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaya göre, satın alınan bankada 60 milyon avroluk sermaye artışı gerçekleştirilecek ve unvanı ağustos ayından itibaren "Yapı Kredi Almanya" olarak değiştirilecek.

Akbank Emeklilere 17.500 TL'ye Varan Promosyon Fırsatı! Akbank Emeklilere 17.500 TL'ye Varan Promosyon Fırsatı!

Yapı Kredi Almanya'nın genel müdürlük eş sorumluluğunu üstlenmesi için bankanın yöneticilerinden Abdullah Kutucu ve Didem Öget atandı. Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, bu adım ile ilgili olarak şunları söyledi: "80 yılı aşkın süredir müşterilerimize öncü hizmetleri sunarak bir adım önde olma vizyonumuzu Almanya'ya da taşıyacağız. Ana hissedarımız Koç Holding'in vizyonu doğrultusunda, Yapı Kredi olarak Almanya'da da güçlü ve emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."

Yaklaşık 7,5 milyon avro karşılığında yapılan satın alma görüşmelerinin ardından bu başarılı anlaşma sağlandı. Bu gelişmeyle birlikte Türk kökenli Yapı Kredi'nin Avrupa'daki faaliyet alanının genişleyerek güçleneceği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi