İstanbul Eyüpsultan'da 17 yaşındaki Timur Cihantimur, lüks otomobiliyle Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazanın ardından Eylem Tok, oğlunu önce Mısır'a, sonra da ABD'ye kaçırdı.

Bahar Dizisi 2. Sezon Heyecanıyla Ekranlara Dönüyor! Bahar Dizisi 2. Sezon Heyecanıyla Ekranlara Dönüyor!

65E9Af475E2302Dee27Da0A1

Kaza sonrası soruşturma başlatıldı ve kırmızı bültenle aranan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, 14 Haziran 2024 tarihinde ABD'de gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Tok ve Cihantimur'un tutuklandığını duyurdu. Tunç, tutukluluğun gözden geçirileceği duruşmanın 18 Haziran'da yapılacağını ve iade yargılaması sürecini yakından takip edeceklerini belirtti.

Abdye Kacan Eylem Tok Ve Oglu Yakalandi 17183764813113 1

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, tutuklama kararı Güney Florida Bölge Mahkemesi tarafından verildi ve Cihantimur için "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", Tok için ise "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iade talep edildi.

Boston Polis Departmanı raporuna göre, tutuklama sabah saatlerinde Timur Cihantimur ve Eylem Tok'un kaldıkları eve baskın düzenlenerek gerçekleşti.

Eylem Tok Yakalandi Mi Jr96

Cihantimur ve Tok, federal mahkeme binasına götürüldü.

Editör: Haber Merkezi