Mevduat Faizi Yarışı!  2 Milyon TL'nizle Ayda Ne Kadar Kazanabilirsiniz? Mevduat Faizi Yarışı! 2 Milyon TL'nizle Ayda Ne Kadar Kazanabilirsiniz?

Özellikle Afyon ve Kayseri gibi üretim merkezlerinde yumurta fiyatları 35 kuruş arttı. Uzmanlara göre, son iki aydır düşüş eğiliminde olan fiyatlar, kâr edemeyen üreticilerin az verimli tavuklarını kesime göndermesiyle birlikte yeniden yükselişe geçti.

Afyon ve Kayseri’de Fiyatlar Ne Durumda?

Geçtiğimiz hafta Afyon Başmakçı’da tanesi 2,75 TL olan duble yumurta 3,10 TL’ye yükselirken, kılavuz yumurtanın fiyatı da 1,55 TL’den 1,90 TL’ye çıktı. Kayseri’de ise duble yumurta 3,01 TL, kılavuz yumurta 2,05 TL oldu.

Kaytaş AŞ Genel Müdürü Ahmet Behiç Salt, üreticilerin maliyetlerin altında satış yaptığını belirterek, "Üreticiler kâr etmeyince az yumurtlayan tavuklarını kesime gönderdi. Bu durum arz eksikliğine yol açtı ve fiyatlara yansıdı. Piyasanın toparlanması 6 ay sürebilir" dedi.

Çalışmayan Ev Hanımlarına 12.500 TL Emeklilik Müjdesi Çalışmayan Ev Hanımlarına 12.500 TL Emeklilik Müjdesi

Yumurta Fiyatları Sigaradan Ucuz Kaldı

Salt, bir adet yumurtanın hala bir dal sigaradan daha ucuz olduğunu vurgulayarak, üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca ihracat fiyatlarının iç piyasanın altında seyrettiğini, dış pazarın ise küçük boy yumurtalara (kılavuz, yarka, piliç) daha fazla ilgi gösterdiğini ekledi.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Ömer Özdoğan