Yurt dışı çıkış harcında son dakika gelişmeleri kamuoyunun gündeminde yer alıyor. 2024 yılında yurt dışına seyahat etmeyi planlayan vatandaşlar, yurt dışı çıkış harcında zam olup olmayacağını merak ediyor.

Yurtdışına çıkış harcı 500 TL oldu | İşte vergi paketinin detayları -  Medyascope

İslam Memiş’ten Yatırımcılara Uyarı: Gümüş, Altına Göre Ucuz Değil Bedava! İslam Memiş’ten Yatırımcılara Uyarı: Gümüş, Altına Göre Ucuz Değil Bedava!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, yurt dışı çıkış harcında çalışma olduğunu ve makul bir oran olacağını belirtmişti. Yılmaz, toplumsal hassasiyetlerin de dikkate alınacağını ve bir takım istisnalar olacağını ifade etmişti.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Canikli ise yaptığı açıklamada, öğrencilerin yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacağını söylemişti. Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı itibarıyla 150 TL olarak uygulanıyor. Son zam Temmuz 2022'de gerçekleşti ve harç 50 TL'den 150 TL'ye yükseltildi.

Son dakika... Yurt dışı çıkış harcına dev zam! Canlı yayında resmen  açıklandı

Yurt dışı çıkış harcından muafiyet durumunun geçerli olduğu kişiler şunlardır:

  • Çıkış tarihi itibariyle yurt dışı oturma iznine sahip olanlar
  • 7 yaş altındaki bütün çocuklar
  • Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan yolcu veya yük taşıma araçlarının mürettebatları
  • Çift pasaport sahibi olup yurt dışına çıkarken diğer ülkenin pasaportunu kullanan vatandaşlar
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) kimlik göstererek çıkan yurttaşlar

Öğrenciler ve yeşil pasaportlular ise yurt dışı çıkış harcından muaf değildir. Bu gruplara dahil olan kişiler harç pulu ibraz etmekle yükümlüdür. Yurt dışı çıkış harcı ile ilgili son gelişmelerden haberdar olmak için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesini ve basın açıklamalarını takip etmeniz önerilir.

Kaynak: Haber Merkezi