Kırtasiyeciler Zincir Marketlerle Rekabet Edemiyor

Küçükarzuman, kırtasiyeci esnafının zincir marketlerle rekabet edemediğini belirterek, marketlerde satılan kırtasiye ürünlerinin, esnafın işlerini ciddi şekilde etkilediğini vurguladı. Veliler artan kırtasiye masrafları nedeniyle zincir marketleri tercih ediyor ve bu durum kırtasiyecilerin satışlarını düşürüyor. Küçükarzuman, “Zincir marketlerde kırtasiye ürünlerinin satılması devam ettikçe, okul dönemlerinde aldığımız ürünlerin elimizde kalma endişesi yaşıyoruz. Marketlerdeki bu satışlara sınır getirilmesi bir zorunluluk haline geldi” diye konuştu.

22 İş Kolu Tehlikeye Girecek

Küçükarzuman, kırtasiye ürünlerinin marketlerde satılmasının yalnızca kırtasiyecileri değil, 22 farklı iş kolunu da olumsuz etkilediğini ifade etti. Özellikle küçük esnafın, zincir marketlerin geniş ürün yelpazesi ve fiyat avantajlarıyla rekabet etmekte zorlandığını belirten Küçükarzuman, bu duruma yönelik bir düzenleme talep ettiklerini söyledi.

Bucak'ta Demirayak Fast Food Lezzetin En Güzel Hali Sizlerle Bucak'ta Demirayak Fast Food Lezzetin En Güzel Hali Sizlerle

2018 yılında hazırlanan bir yasa tasarısıyla marketlerin kitap, kırtasiye, sigara ve ekmek gibi ürünleri satmasının sınırlandırılması talep edilmiş, ancak bugüne kadar bu konuda herhangi bir adım atılmadığı belirtildi.

Küçükarzuman ayrıca kırtasiye ürünlerinin ithalat maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı KDV oranlarının sıfırlanmasını talep ederek, bu maliyetlerin yerli üreticiler ve esnaf için büyük bir yük oluşturduğunu vurguladı.

Editör: Şule Akyol