Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna’daki evinde hayatını kaybetti. 2001 yılında "12 Dev Adam" olarak bilinen A Milli Basketbol Takımı'nın bir parçası olan Asım Pars, 48 yaşındaydı.

12 Dev Adam'dan Biriydi: Asım Pars Hayatını Kaybetti!

Vefat Haberi

Asım Pars’ın vefat haberi, Basketbol Süper Ligi ekibi Beşiktaş'ın genel menajeri Nedim Yücel tarafından duyuruldu. Yücel, "Canım kardeşim, oda arkadaşım, çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun kardeşim benim" ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Esad’dan Mülteciler İçin Sürpriz Adım: Genel Af Kararı İmzalandı Esad’dan Mülteciler İçin Sürpriz Adım: Genel Af Kararı İmzalandı

Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti

12 Dev Adam'dan Biriydi: Asım Pars Hayatını Kaybetti!

Asım Pars Kimdir?

Asım Paščanović olarak bilinen eski basketbolcu, 1976 yılında Tuzla’da doğdu ve Türk vatandaşlığına geçtikten sonra soyadını Pars olarak değiştirdi. Merkez pozisyonda görev yapan Pars, basketbola okulunda başladığı Sloboda takımında antrenman yaparak, o dönemin genç takımlarıyla eski Yugoslavya şampiyonu oldu.

12 Dev Adam'dan Biriydi: Asım Pars Hayatını Kaybetti!

Türkiye'de kariyerine Galatasaray'da başlayan Pars, ardından Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir gibi önemli kulüplerde forma giydi. Ayrıca, Dinamo Moskova ve Lokomotiv Rostov gibi uluslararası takımlarda da birkaç sezon mücadele etti.

Kerimcan Durmaz'dan Kadınlarla Cinsellik Üzerine İtiraflar! Kerimcan Durmaz'dan Kadınlarla Cinsellik Üzerine İtiraflar!

Asım Pars, Türk milli takımıyla birlikte 2001 Eurobasket'te gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Basketbol dünyasında unutulmaz izler bırakan Asım Pars’ın vefatı, spor camiasında derin bir üzüntü yarattı.

Güzel Aşklar Diyarı Dizisi: Nerede Çekiliyor? Konusu Ne? Güzel Aşklar Diyarı Dizisi: Nerede Çekiliyor? Konusu Ne?

Kaynak: Haber Merkezi