Ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu, 67 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir kanser tedavisi gören Giritlioğlu, Türk televizyon ve sinema tarihinde önemli bir yer edinmişti. En çok, "Hatırla Sevgili" dizisinin yönetmenliği ile tanınıyordu.

Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti

Bakan Ersoy'dan Taziye Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Giritlioğlu'nun vefatını "Unutulmaz eserlerin yazarı, yönetmeni ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim" sözleriyle duyurdu. "Mekânı cennet olsun, başımız sağ olsun" diyerek sanat camiasına başsağlığı diledi.

Tomris Giritlioğlu

Sanat Camiasından Taziye Mesajları

Sinemamızın önemli figürlerinden SİYAD, Giritlioğlu'nun "80. Adım," "Salkım Hanımın Taneleri," ve "Güz Sancısı" gibi eserlerine atıfta bulunarak, "Tomris Giritlioğlu'nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz" ifadelerini paylaştı.

Dizinin oyuncularından Cansel Elçin, "Mentorum, mesleki annem. Sensiz olamazdım" diyerek Giritlioğlu'nun hayatındaki önemini vurguladı. Hülya Koçyiğit de, "Yaptığı o görkemli, cesur filmleriyle Türkiye tarihine ışık tutan bir sinemacıydı" dedi.

Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti-1

Tomris Giritlioğlu'nun Hayatı ve Kariyeri

1957 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğan Giritlioğlu, çocukluğunun büyük bir kısmını Adana'da geçirdi. TED Ankara Koleji'nde eğitim aldıktan sonra Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Mezun olduktan sonra TRT'de çevirmen olarak çalışmaya başladı.

Takla Atan Araçta Sıkışan Sürücü, Telefonlarından Vazgeçmedi Takla Atan Araçta Sıkışan Sürücü, Telefonlarından Vazgeçmedi

Yönetmenlik kariyerine 1989'da "Kantodan Tangoya" filmi ile başlayan Giritlioğlu, 1991'de "Suyun Öte Yanı" ile büyük bir çıkış yakaladı. Ardından "Salkım Hanımın Taneleri" (1999) ile geniş bir kitleye ulaştı. 2008'de bu filmin devamı niteliğindeki "Güz Sancısı" ile izleyicilerle buluştu.

Ünlü Yönetmen Tomris Giritlioğlu Hayatını Kaybetti-2

Deha Dizisi İlk Bölümüyle Göz Doldurdu: İzleyicileri Kendine Bağladı Deha Dizisi İlk Bölümüyle Göz Doldurdu: İzleyicileri Kendine Bağladı

Emekliliğinin ardından, Türkiye'deki dönem dizileri akımını başlatan projelere imza attı. "Kuruşun Yarası," "Çemberimde Gül Oya," "Ihlamurlar Altında," ve "Asi" gibi birçok başarılı yapımın altında imzası bulunuyor.

Tomris Giritlioğlu, Türk televizyon ve sinemasında bıraktığı derin izlerle her zaman hatırlanacak. Mekânı cennet olsun.

Maden Mühendisi İşe Giderken Kazada Hayatını Kaybetti Maden Mühendisi İşe Giderken Kazada Hayatını Kaybetti

Kaynak: Haber Merkezi