11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi'nin Yönetim Kurulu Toplantısı için İngiltere'deydi. Ülkeden çıkış yaparken Hayrünnisa Gül, diplomatik kurallara aykırı bir şekilde aramaya tabi tutuldu ve bu arama sırasında çantasında bulunan üç zarf kayboldu.

Olayın Detayları

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Mesajları ve Sözleri

13 Eylül'de gerçekleşen olayda, Hayrünnisa Gül, uçağa binmeden önce çantasındaki zarfın kaybolduğunu fark etti. Bu zarflar içerisinde dolar, euro ve sterlin bulunuyordu. Durumu hemen İngiltere ve Türkiye Büyükelçiliklerine bildiren Gül çifti, olayın çözülmesi için yetkililerden destek talep etti.

Abdullah Gul Londra Ziyareti

Danışmandan Açıklama

Abdullah Gül'ün danışmanı Birol Afşar, konuya dair yaptığı açıklamada, "Hayrünnisa Hanım, diplomatik kurallara uygun olmayan bir şekilde aranıyor. Uçuş öncesinde çantasındaki üç zarfın kaybolduğunu fark etti. Durumu bildirir bildirmaz, büyükelçiliklerimiz konuyu takip etmeye başladı. Ancak şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadı," ifadelerini kullandı.

Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu Uzman Çavuş Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp Kendini Vurdu

Afşar, Abdullah Gül'ün bu tür ziyaretlere uzun yıllardır katıldığını ve masraflarını kendisinin karşıladığını vurguladı. Bazı internet sitelerinde "polis çantayı çaldı" gibi abartılı iddiaların yer aldığını belirten Afşar, "Toplantının masrafları, Cumhurbaşkanımızın yönetim kurulu üyesi olarak katıldığı için kendisi tarafından karşılanmaktadır," dedi.

Abdullah Gül ve Eşine Londra'da Şok Arama

Olayın İzlenmesi

Olayın gelişmeleri, her iki taraf tarafından dikkatle takip edilmeye devam ediyor. Kaybolan zarflar ve yaşanan arama, diplomatik ilişkiler açısından önem taşıyor.

Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir? Elif Karaarslan Kimdir? Orhan Erdemir Olayı Nedir?

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Kaynak: Haber Merkezi