Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tarihi ve kültürel miraslara verdiği önemi bir kez daha gösterdi. Bakan Tunç, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "tarihin sıfır noktası" olarak kabul edilen Göbeklitepe’ye ziyaret gerçekleştirdi. Peki, bu ziyaretin önemi neydi?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Göbeklitepe'yi Neden Ziyaret Etti?-1

Arka Sokaklar'dan İnci Taneleri'ne Selam: Pavyon Sahnesi Ne Anlatıyor? Arka Sokaklar'dan İnci Taneleri'ne Selam: Pavyon Sahnesi Ne Anlatıyor?

Göbeklitepe'deki Ziyarette Neler Konuşuldu?
Bakan Tunç, Şanlıurfa’daki temasları kapsamında Göbeklitepe’yi ziyaret ederek, Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’dan kazı çalışmaları ve bölgedeki eserlerle ilgili detaylı bilgi aldı. Bakan Tunç’un bu ziyaretinde, Göbeklitepe'nin tarihi ve arkeolojik değeri üzerine yoğunlaşıldı. Ziyaret, bölgenin tarihi mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma adına önemli bir mesaj taşıdı.

Naci Görür’den İstanbul İçin Kritik Deprem Uyarısı Naci Görür’den İstanbul İçin Kritik Deprem Uyarısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Göbeklitepe'yi Neden Ziyaret Etti?

Kimler Bakan Tunç’a Eşlik Etti?
Ziyaret sırasında Bakan Tunç’a, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Şanlıurfa milletvekilleri Cevahir Asuman Yazmacı, İbrahim Eyüpoğlu, Mehmet Ali Cevheri, Hikmet Başak ve Emin Önen ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı İlhami Günbegi eşlik etti. Bu heyet, Göbeklitepe’nin önemine dikkat çekerken, bölgenin kültürel ve turistik gelişimine katkı sağlama hedefi üzerinde durdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Kayseri'de Neler Söyledi? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Kayseri'de Neler Söyledi?

Kaynak: Haber Merkezi