Ak Parti Bucak İlçe başkanı Osman TAŞKIN:

"CHP BUCAK İLÇE BAŞKANININ 
Dün yapmış olduğu açıklamaya istinaden ortaya attığı asılsız ve yanıltıcı ithamları Bucak İlçe Başkanlığı adına kamuoyuna bilgilendirmek istiyorum. 

CHP Bucak İlçe Başkanının konuya dahil ettiği Burdur Valiliği ve İlgili İdari Kurumları ile yapmış olduğum görüşmeler neticesinde Bucak Belediye Başkanlığının asfalt döküm işine ilişkin olarak herhangi bir teklif istemediği ve Kurumun da bu kapsamda bir teklifte bulunmadığı bildirilmiştir. 

Şimdi İlçe Başkanına sorumuz şudur ki; asfalt döküm işine ilişkin 12 milyonluk teklif nereden ve hangi kurumdan  alınmıştır? Kurumları ve Yetkililerini zan altında bırakmamak adına ilgili açıklamanın Bucak Halkına yapılmasını beklemekteyiz.

Yine İlçe Başkanının aynı açıklama içerisinde Bucak Su Sorununa ilişkin olarak mülki amir olan Burdur Valisi ve Bucak Kaymakamının Ak Parti adına siyasetin sözcülüğünü yaptığı iddia edilmektedir. 31 Mart Seçimlerinden itibaren Bucakta su problemi ve su sıkıntısıyla alakalı hiçbir siyasi eylemde bulunmadığımız ve tarafımızca su probleminin siyasete mal edilemeyeceği her vesile ile belirtildiği halde ilgili İlçe Başkanının Köy Muhtarları ve Köy Halkına karşı sert ve edepsiz tutumu (sinsilik söylemleri) olayları bu aşamaya getirmiştir. Bucak Kaymakamımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerimizde ilgili köy muhtarları ve köy sakinleri ile Bucak Belediyesi arasında yaşanılan problemlerde arabuluculuk yapması ricasında bulunulmuş, bu durumda ne su arama çalışma faaliyetlerinin durdurulması ne de tarafların karşı karşıya getirilmesi istenilmiştir.

Bucak’ta günün olayı! Yaşadığı evde ölü bulundu Bucak’ta günün olayı! Yaşadığı evde ölü bulundu

Bucak'ta Cami Mahallesi'nde Şofbenden Kaynaklı Yangın! Bucak'ta Cami Mahallesi'nde Şofbenden Kaynaklı Yangın!

Su problemlerinin çözümü yerel makamların yetkisinde olduğu hâlde, göreve geldiği 2019 yılından bu yana Emrullah Ünal Başkanımız ile beraber Teşkilatımız, Önceki dönem Milletvekillerimiz ve Mevcut Milletvekillerimiz çözüm odaklı sorumluluk üstlenerek Bucak içme suyu problemlerinin çözülmesi ile alakalı birçok girişimde bulundu ve bulunmaya da devam etmektedir. En son olarak Burdur Milletvekilleri ve Bucak Belediye Başkanımız Sayın Hülya Gümüş’ün katılımıyla DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde içme suyu ile alakalı protokol imzalanmış durumdadır. Hiçbir köy muhtarımız ve köy halkımız ile karşı karşıya gelmedik. İktidar Partisi olma avantajlarını hiçbir zaman kullanmadık. Ancak 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra yaşanan bu su krizi sürecinin yönetilememesi tarafımıza mâl edilmeye çalışılmaktadır. Biz iktidar partisi olarak Bucak ilçesinde yaşanan bu sıkıntıda tüm siyasi parti başkanlarını, tüm yerel yöneticileri ve Sayın Bucak Kaymakamımızı hep birlikte çözüm odaklı bir içme suyu çalıştayı projesine davet ediyoruz. 

İlgili İlçe Başkanının 31 Mart Yerel Seçimlerinde propaganda aşamasında vaat ettiği emekliye suyun bedava olacağı ile Sayın Belediye Başkanımızın içme suyuna zam yapılmayacağı ifadelerinin de gelinen aşamada karşılık bulmadığı gözlemlenmektedir. 

Bu sonuçlara rağmen Bucak Belediyesine ve Bucak Halkına bugüne kadar sonsuz destek veren İncirdere Köyü Muhtarı ve sakinlerine, Kuşbaba Köyü Muhtarı ve sakinlerine, Seydiköy Muhtarı ve sakinlerine, Alkaya Köyü Muhtarı ve sakinlerine ve Karaaliler Köyü Muhtarı ve sakinlerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Siyasetin kirli dilini değil, siyasetin kucaklayıcı ve birleştirici dilini kullanarak Bucak Belediyesinin seçimlerde aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağına yönelik beklentimiz bulunmaktadır. 

Bucak'ta Cami Mahallesi'nde Şofbenden Kaynaklı Yangın! Bucak'ta Cami Mahallesi'nde Şofbenden Kaynaklı Yangın!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Sayın Valimize ve Sayın Bucak İlçe Kaymakamımıza yönelik CHP İlçe Başkanı tarafından yapılan bu çirkin benzetme ve ithamlar tarafımızca esefle kınanmakla birlikte krizin çözümüne yönelik aktif fayda da sağlamamaktadır. 

Bu vesileyle halkın doğru şekilde bilgi edinmesi adına işbu açıklamaları kamuoyuna saygı ile sunarız."

Ak Parti İlçe başkanı Osman TAŞKIN’ın basın açıklamasıdır.

Yangında 50 Hayvanı Telef Olan Besici Kadın Gözyaşlarına Boğuldu Yangında 50 Hayvanı Telef Olan Besici Kadın Gözyaşlarına Boğuldu

Kaynak: Haber Merkezi