Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişlerde fiş almayı ve vermeyi zorunlu hale getiriyor. Fiş ve fatura düzenlemeyenlere uygulanacak cezalara ilişkin yeni düzenleme yürürlüğe girdi.

102984712641983

Cezalar 10 Bin Liradan Başlıyor

Yeni düzenlemeye göre, alışverişlerde fiş, fatura veya serbest meslek makbuzu vermeyen ve almayanlar ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. İlk tespitte 10 bin lira olan ceza, altı veya daha fazla ihlal durumunda 100 bin liraya kadar çıkabilecek.

1657167279256 New Project 12

5 İş Günü Bildirim Şartı

Belge düzenlenmeyen alışverişlerde, alıcılar durumu 5 iş günü içinde vergi dairesine bildirdikleri takdirde cezadan muaf tutulacak. Ancak belgeyi düzenlemeyen satıcıya 3 kat daha fazla ceza uygulanacak.

Fis2

Kayıtdışına Yüzde 50 Artırımlı Ceza

Milyonlarca memuru etkileyecek! Fazla mesai ücretleri ne kadar artacak? Milyonlarca memuru etkileyecek! Fazla mesai ücretleri ne kadar artacak?

Kayıtdışı faaliyet yürütenler için yüzde 50 artırımlı vergi cezası uygulanacak. Dijital ortamda yapılan satış ve kiralama işlemleri için eksik ya da yanıltıcı bilgiler bildirenlere de her bir bilgi için ayrı ayrı cezalar verilecek.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar