Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle seyahat eden bir Alman çift, arkadaşlarının ‘bisikletle gelmeniz imkansız’ sözlerine meydan okuyarak büyük bir başarıya imza attı. Frank Lenzen (62) ve Michela Lenzen (63) çifti, 5 ay süren zorlu bir yolculukla toplam 6 bin kilometre pedal çevirerek Antalya Belek’e ulaştı.

Alman Çift, İnat Uğruna 6 Bin Kilometreyi Bisikletle Geldi

Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Lenzen çifti, her yıl tatil için geldikleri Türkiye’de, 20 yıl önce tanıştıkları Belek'teki esnaf Mehmet Küçükkavradım ile geçen yıl ilginç bir iddiaya girmişti. Küçükkavradım, Lenzen çiftinin Almanya'dan Türkiye'ye bisikletle gelemeyeceklerini söylemişti. İddianın ardından Lenzen çifti, bu yılki tatillerinde bisikletle yola çıkarak 9 ülkeyi geçip Türkiye'ye geldi.

Motosiklet ve Minibüs Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı Motosiklet ve Minibüs Çarpıştı: Bir Kişi Yaralandı

A W289365 04

Yolculukları boyunca karşılaştıkları misafirperverlikle ilgili deneyimlerini paylaşan Michela Lenzen, “Türkiye'de yol boyunca birçok kişi bize yemek ve içecek ikram etti. Almanya’dan bisikletle gelmek zorlu bir süreçti, ancak bu macerayı yaşamak çok keyifliydi. Mehmet’e verdiğimiz sözü yerine getirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Narin olayında son dakika! Ölüm nedeni belli oldu Narin olayında son dakika! Ölüm nedeni belli oldu

Mehmet Küçükkavradım, Lenzen çiftinin bisikletle dükkânına gelmesini büyük bir sürpriz olarak nitelendirerek, “Geçen yıl iddiaya girdik ve ben bisikletle gelmeyeceklerini düşündüm. Ancak bu yıl bisikletle dükkâna geldiler ve bu benim için büyük bir şok oldu. Onların bu başarısı beni çok etkiledi” şeklinde konuştu.

Alman Çift, İnat Uğruna 6 Bin Kilometreyi Bisikletle Geldi

Frank Lenzen ise Türkiye’de geçirdikleri süre boyunca gösterilen misafirperverlikten oldukça memnun kaldığını belirtti. “Almanya’dan yola çıkarak Avusturya, İtalya, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan üzerinden Türkiye’ye ulaştık. Türkiye’de geçirdiğimiz 6 hafta boyunca çok iyi karşılandık. Burada olmak bizi çok mutlu ediyor, çünkü Türkiye'de pek çok arkadaşımız var ve burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz” dedi.

Telefon Tarifelerine Şok Zam: Enflasyonu Geride Bıraktı Telefon Tarifelerine Şok Zam: Enflasyonu Geride Bıraktı

Kaynak: IHA