Asgari ücretin her yıl Aralık ayında belirlendiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu yılki toplantısında önemli gelişmeler yaşanacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da enflasyon, asgari ücretin belirlenmesinde en önemli etken olacak. Peki, 2025 yılı için masada ilk olarak hangi rakam konuşulacak? İşte detaylar...

Sdf 2024Te Asgari Ucrette Olasi Zam Senaryolar Ne

2024 Asgari Ücret Detayları

Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı Son Dakika: Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı

Geçtiğimiz Ocak ayında yıllık olarak belirlenen net asgari ücret, 17.002 TL olmuştu. Milyonlarca çalışan bu rakam üzerinden maaş alırken, yıl sonu enflasyon beklentilerine göre yeni ücretin belirlenmesi gündemde.

Asgari Ucret Icin Kritik Surec Basladi Iste Masada Konusulan Rakamlar Do9V-1

Enflasyon Öncü Veri

Asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon temel bir rol oynuyor. Geçmiş yıllarda yapılan zamlar hep gerçekleşen enflasyonun üzerinde oldu. 2025 asgari ücreti için de Orta Vadeli Program (OVP) ve Merkez Bankası beklentilerine göre yüzde 41,50 ile yüzde 45 arasında bir enflasyon oranı tahmin ediliyor.

Asgari Ucrette Kritik Tar 467 2 41

Masadaki İlk Rakam: 24.057 TL

Bu tahminler doğrultusunda, 2025 asgari ücreti için pazarlıkların 24.057 TL’den başlayacağı ifade ediliyor. Geçmişteki zam oranları dikkate alındığında, bu rakamın artması da bekleniyor.

Asgari Ücrette Kritik Saat (1)

Zam Oranına Göre Değişiklikler

Eğer enflasyonun üzerinde yüzde 5-10’luk bir fark eklenirse, yeni asgari ücret 25 bin lirayı da geçebilir. Pazarlık süreci bu rakamlar üzerinden devam edecek.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n Tiklayiniz

Ana Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Oğuzhan Saylar