Yıl sonu enflasyon beklentileri yüzde 41 civarında seyrediyor, ancak işverenler asgari ücrette yüzde 30 oranında bir artış talep ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısı yaklaşırken, bu talep işçi kesiminde büyük bir tepkiyle karşılandı.

Gorgun

Milyonlarca memuru etkileyecek! Fazla mesai ücretleri ne kadar artacak? Milyonlarca memuru etkileyecek! Fazla mesai ücretleri ne kadar artacak?

İş Dünyası Artış İçin Hazırlık Yapıyor

İş dünyası yeni asgari ücret artışı için ilk teklifini sundu. Aralık sonunda netleşmesi beklenen yeni ücret için yapılan öngörülerde, vergi ve harçlarda yüzde 44'lük bir artış beklenirken, enflasyon tahminleri de yüzde 41 seviyelerinde. Ancak işverenlerin asgari ücret artışının yüzde 30 ile sınırlandırılması konusundaki talepleri gündemde.

1726572837845 Depophotos 17603649 Kopya Zg 87 Pktl

İşçi Temsilcileri Tepkili

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, işverenlerin bu taleplerini eleştirerek, "Bu tür söylemlerle birlikte açlık sınırını da göz önünde bulundursunlar. İşçiler bu açıklamalara boyun eğmeyecek" şeklinde konuştu. Görgün ayrıca, enflasyonu ücretleri baskılayarak düşürme hedefini de eleştirerek, "Kimse bu yaklaşıma inanmıyor" değerlendirmesini yaptı.

Benzer Haberleri̇ Görüntülemek İçi̇n TiklayinizAna Sayfaya Dönmek İçi̇n Tiklayiniz

Editör: Nurgül Akçay