Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi verme konusunda halk arasında büyük bir isteksizlik olduğunu belirterek en çok vergi kaçağının fırıncılık sektöründe yaşandığını ifade etti.

Türkiye’deki ekonomi politikaları, tek haneli enflasyon, gelir dağılımında adalet ve etkin vergilendirme üzerine kurulurken, vergi kaçakçılığına karşı da sert adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu süreçte kayıt dışılıkla mücadeleye vurgu yaparak vergi alanındaki çalışmaları değerlendirdi.

AK Parti milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, vergi verme konusundaki isteksizliğin yaygın olduğunu ve fırıncılık sektöründe vergi kaçağının ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.

Merkez Bankası şaşırttı! İşte ekim ayı faiz kararı Merkez Bankası şaşırttı! İşte ekim ayı faiz kararı

Fırıncılık Sektöründe Vergi Kaçakçılığına Dikkat Çekti

Şimşek, özellikle fırıncıların düşük KDV oranına rağmen vergi kaçırdığını vurgulayarak, "Hiç fırıncının size fiş verdiğini gördünüz mü? Yüzde 1 KDV oranına bile tenezzül ediliyor. Vergi kaçağının en yüksek olduğu sektörlerden biri fırıncılık" ifadelerini kullandı.

"32 Daire Almış Beyanname Vermemiş"

Şimşek, büyükşehirlerde 32 daire satın alan bir vatandaşın vergi kaydının olmadığını ve hayatı boyunca hiç beyanname vermediğini belirtti. Ayrıca, 65 milyon liralık lüks araç alan kişilerin de bu gelirleri kanıtlayamadığını ifade ederek, vergiden kaçınan kişilere karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Editör: Evrim Tuna Şahin