Borsa İstanbul'da İlk İşlem Durdurulması Ne Zaman Gerçekleşti?
Borsa İstanbul, haftaya büyük bir düşüşle başladı. BİST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 6'lık bir düşüş yaşadı ve 9769 puana geriledi. Bu ani ve keskin düşüşün ardından Borsa İstanbul, saat 09:55:22 itibarıyla tüm işlemleri geçici olarak durdurdu. Borsa’dan yapılan açıklamada, endekse bağlı devre kesici sisteminin tetiklendiği ve bu nedenle Pay Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası (VİOP) ile Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) gibi birçok piyasa segmentinde işlemlerin durdurulduğu bildirildi.

S&P 500: ABD Ekonomisinin Nabzı S&P 500: ABD Ekonomisinin Nabzı

borsaistmeka

İşlemler Ne Zaman Yeniden Başlayacak?
Açıklamada, Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları ve emtia sertifikaları için saat 10:20:00'de tek fiyat emir toplama, 10:25:00'te eşleştirme yapılacağı ve saat 10:30:00'dan itibaren işlemlere kaldığı yerden devam edileceği belirtildi. Ancak, saat 10:25:09'da endekse bağlı devre kesicinin ikinci seviyesinin de tetiklenmesi sonucu, işlemler bir kez daha durduruldu.

Halkbank'tan 50 Bin TL'ye Kadar Belgesiz Kredi Fırsatı: Acil Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Hızlı Çözüm Halkbank'tan 50 Bin TL'ye Kadar Belgesiz Kredi Fırsatı: Acil Nakit İhtiyacı Olanlar İçin Hızlı Çözüm

Ekonomimiz Yine Uçuyor, Dolar'a Dur Diyen Yok! Ekonomimiz Yine Uçuyor, Dolar'a Dur Diyen Yok!

borsa istanbul 13 eylül ons fiyatları

İkinci İşlem Durdurulması Sonrasında Ne Oldu?
İkinci durdurulmanın ardından Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Pay Piyasası ve VİOP'taki Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarında işlemlerin yeniden durdurulduğu duyuruldu. İşlemler, saat 10:45:09 itibarıyla tek fiyat emir toplama ve eşleştirme işlemleri için tekrar başlatıldı. Ancak, seansın devam edip etmeyeceği ve piyasa istikrarı hakkında detaylı bilgi henüz paylaşılmadı.

Temu Türkiye'de var mı? Temu kullanıcı yorumları nedir? Temu Türkiye'de var mı? Temu kullanıcı yorumları nedir?

Kaynak: Haber Merkezi