Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını etkilerken, motorin ve benzin fiyatlarında zam ve indirim haberleri gündemde kalmaya devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren motorine 90 kuruş zam yapılması bekleniyor. Yeni fiyat artışıyla birlikte, İstanbul'da motorinin litre fiyatı 43,62 TL'ye, Ankara'da ise 43,10 TL'ye yükselecek.

Motorine 90 Kuruş Zam Geliyor
Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişimle birlikte, vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatına 90 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Zam sonrası İstanbul'da motorinin litresi 43,62 TL'ye, Ankara'da ise 43,10 TL'ye çıkacak.

Emekli Maaşında Kayıp Yaşanacak mı? Hükümetin Yeni Çözüm Önerileri Neler? Emekli Maaşında Kayıp Yaşanacak mı? Hükümetin Yeni Çözüm Önerileri Neler?

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Belirleniyor?
Akaryakıt fiyatları, Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasında işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ve dolar kurundaki dalgalanmalara göre rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplamaların ardından, dağıtım firmaları arasında küçük farklılıklar gözlenebiliyor. Fiyatlar rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle kentlere ve firmalara göre değişiklik gösterebiliyor.

EPGİS Fiyat Değişikliklerini Duyurmayı Durdurmuştu
EPDK'nın fiyat değişikliklerini duyuran tek kurum olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunulmasının ardından, sendika dava süreci tamamlanana kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri kamuoyuyla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Editör: Evrim Tuna Şahin