Çocukluğundan beri otomobillere ilgi duyan Edanur, 15 yaşında bu ilgisini mesleğe dönüştürmeye karar verdi ve Bucak sanayisinde oto tamirci çırağı olarak işe başladı. Burdur Spor Lisesi son sınıf öğrencisi olan genç tamirci, okul dışındaki boş vakitlerinde tamircide çalışarak birçok konuda ustalaştı.

Burdur Bucak Edanur Gönen Kadın Oto Tamirci (4)

Edanur, mesleğe başladığında pek çok önyargıyla karşılaştı ve "Sanayide kızın ne işi var?" sözlerine sıkça maruz kaldı. Ancak ailesinin ve ustası Mehmet Ezinel’in desteğiyle bu önyargıları aşarak hem müşterilerin hem de diğer sanayi esnafının takdirini kazandı. Yaşıtlarının ojeli elleri yerine motor yağına bulanmış elleri seçen Edanur, zoru başarmanın kendisine gurur verdiğini belirtti.

Burdur Bucak Edanur Gönen Kadın Oto Tamirci (1)

"Kadınlar Her İşi Başarabilir"

Edanur, kadınların istedikleri her alanda başarılı olabileceğine inandığını vurgulayarak, “Bu meslek kolay değil, ama her işin zorlukları vardır. Önemli olan zoru başarmak. Kadınların bu mesleği de yapabileceğini düşünüyorum. Müşteriler, azmimi gördüklerinde beni destekliyor ve tebrik ediyorlar. Ailem de gurur duyuyor ve her zaman arkamda duruyor. Bence kadınlar her şeyi başarabilir” dedi.

Burdur Bucak Edanur Gönen Kadın Oto Tamirci (2)

Ustası da Ön Yargıları Yıktı

Bucak'ta Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı: Gergin Anlar Yaşandı Bucak'ta Motosiklet ve Otomobil Çarpıştı: Gergin Anlar Yaşandı

Edanur’un ustası Mehmet Ezinel, genç tamirciye ilk başta ön yargıyla yaklaştığını belirtti. “Edanur’un babası beni arayıp kızının burada çalışmak istediğini söylediğinde, muhasebede çalışacağını düşündüm. Ancak lastik sökmek ve tamir yapmak istediğini duyunca şaşırdım. İlk başta tereddüt ettim ama denemesini istedim. Sonunda gerçekten bizi çok şaşırttı ve bir buçuk yıl içinde zoru başardı. Edanur’un bu çabası, diğer kadınlar için de örnek teşkil ediyor” diye konuştu.

Burdur Bucak Edanur Gönen Kadın Oto Tamirci (3)

Editör: Evrim Tuna Şahin